Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Porinuće u ''3. maju''

Prizori na koje se čekalo godinu dana: Je li ovo kraj problemima u poslovanju?

Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Porinuće broda u brodogradilištu 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Galerija 1/2 >>
Brod za prijevoz automobila, dugačak 200 metara, za naručitelja "Auto Marine Transport" porinut je u subotu u brodogradilištu "3. maj" u Rijeci. To je ujedno i prvo porinuće u tom brodogradilištu nakon godine dana stanke.

Direktor "3. maja", Maksimilijan Percan, rekao je da je to drugi brod u seriji za istog naručitelja. Brod može prevesti 7.000 automobila na 13 paluba. Ukupna nosivost mu je 17.000 tona, širina 32 metra, a najveća brzina 19 čvorova.

Pročitajte i ovo Brodogradilište 3. maj Nova faza 3. maj prihvatio plan mjera kriznog upravljanja: Vlada je postavila uvjet Brodogradilište 3. maj (Foto: Dnevnik.hr) Novo ročište u srpnju Još jedna prilika za riječki škver: Trgovački sud u Rijeci ponovno odgodio stečaj brodogradilišta 3. maj

Okupljene na porinuću, među kojima je bilo mnogo Riječana s djecom, pozdravio je i Kristian Siem, predsjednik Uprave "Siem Car Carrier Industry", u ime naručitelja, a brod je imenom "Siem Ashanti" krstila Julia Osei Tutu, supruga kralja pokrajine Ashanti u Gani.

Bilo je to prvo porinuće u "3. maju" nakon godine dana stanke. Taj je brod trebao biti porinut u more, prema prvim ugovornim rokovima, na ljeto prošle godine, ali je porinuće odgođeno zbog problema u poslovanju riječkoga brodogradilišta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene