Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVIO INSPEKTORAT

Provjerite svoje zalihe: Povlači se još jedan proizvod, zbog alergena može predstavljati rizik za zdravlje nekih potrošača

Trgovine: Ilustracija - 1
Trgovine: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Državni inspektorat RH izvijestio je u četvrtak o opozivu proizvoda Zelinska poli, pileća obarena kobasica, 0,5 kg, upotrijebiti do 8. 11. 2022. zbog neodgovarajuće deklaracije, odnosno neoznačenih alergena mliječnih proteina i soje u proizvodu.

Proizvod Zelinska poli, pileća obarena kobasica, 0,5 kg, koji se povlači s tržišta, ima LOT broja L PR 55 22 08, priopćila je večeras Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu (HAPIH).

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica

S obzirom na to da na proizvodu na deklaraciji nisu označeni alergeni mliječnih proteina i soje, proizvod može predstavljati rizik za zdravlje potrošača osjetljivih na njih, dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja, navodi se u priopćenju.

Podrijetlo proizvoda je Republika Hrvatska. Proizvođač Zelinske poli, pileće obarene kobasice je Bastalec promet d.o.o. iz mjesta Blaškovec, koji ga i stavlja na tržište. Obavijest se odnosi isključivo na gore navedeni proizvod, dodaju iz HAPIH-a.

O povlačenju salame oglasio se i proizvođač Bastalec promet d.o.o. 

“Na pilećoj obarenoj kobasici - Zelinska  poli stavljena je pogrešna deklaracija (u pitanju je ljudski faktor), te na istoj nisu bili navedeni alergeni. Radi se o mliječnom proteinu i soji kojeg salama ovakve vrste sadrži, a može izazvati rizik kod alergičnih osoba. Odgovorno tvrdimo da je ista sigurna za korištenje, te ovim putem želimo obavijestiti naše kupce i javnost kako je isti proizvod prodan u minimalnim količinama te nije izazvao nikakve reakcije, a ostale količine su vraćene", poručili su. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene