Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DONOSI PROVJERENO

Udar na najranjivije: Stariji građani bez drva, postali žrtve muljaže - "Što da radimo? Zima dolazi, nemamo se čime grijati"

Aktualno Galerija Provjereno: Željko Mihelčić Provjereno: Željko Mihelčić Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 2 Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 2 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 3 Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 3 Foto: DNEVNIK.hr Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 4 Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 4 Foto: DNEVNIK.hr +5 Provjereno: Starci bez drva za ogrjev - 5 Galerija 1/10 >>
Život s 1300 kuna mirovine ili pak dvoje invalida sa 3300. Pitate se kako? E pa ne znaju ni oni. Zato sve pomno planiraju, doslovno svaku kunu. Pažljivo su odvajali novac od početka godine kako bi mogli kupiti drva za ogrjev. Kupovali su preko Udruge invalida rada jer tamo su naime, mogli uplaćivati na rate. Ali drva ove godine nisu došla. Pa je ta vijest postala broj jedan u Đakovačkom kraju jer je 60-ak, mahom staraca i osoba s invaliditetom, ostalo praznih peći, a pošteno su sve platili. Gdje je nestalo 314.000 kuna koje su uplatili? Predsjednik Udruge kaže nema ni novca ni drva. Pritom se svađa s dobavljačem koji ima svoju stranu priče. Cijeli slučaj je prijavljen DORH-u. No što to vrijedi tim ljudima? Od mizernih primanja - nova drva ne mogu kupiti. A dok istraga završi, moglo bi proći i nekoliko hladnih zima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene