Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Osebujni nastup

VIDEO Lukašenko u trenirci cijepa drva i ruga se Europi: "Hajde, prijatelju! Spriječimo da Europa umre od hladnoće"

Aleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko Foto: Screenshot/Twitter
Osebujni bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko objavio je snimku na kojoj cijepa drva i ruga se Europi zbog problema s nestašicom plina.

Bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko i vjerni saveznik Kremlja pojavio se u srijedu na državnoj televiziji cijepajući drva i uvjeravajući gledatelje da neće dopustiti da se Europa ove zime smrzne do smrti.

Ova snimka objavljena je u trenutku kada se europski čelnici bore s pronalaskom alternativnih izvora energije.

Na snimci Lukašenko u trenirci u dvorištu svoje vikendice cijepa drva u društvu biznismena Sergeja Teterina i govori: "Hajde, prijatelju! Spriječimo da Europa umre od hladnoće i pomozimo našoj braći. Možda će nam oni jednog dana zauzvrat pružiti ruku."

U videu je također naglasio da Europa nije u poziciji birati hoće li se grijati na brezu ili smreku. 

Možda će se opametiti

Također je rekao kako bi želio pomoći da drva dobiju obična europska kućanstva: "Trebamo razmisliti kako drvo za ogrjev učiniti dostupnim tamošnjim seljačkim i radničkim obiteljima, a ne velikim tajkunima."

Pročitajte i ovo Boris Jeljcin, Stanislav Šuškevič i Leonid Kravčuk borac za ideale "SSSR više ne postoji": Preminuo bivši bjeloruski čelnik, kritičar Lukašenka i autor povijesne objave

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nije zgodno FOTO Lukašenko dobio udarac u lice, krivac se odmah ispričao

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna bliski suradnici "Putin je apsolutno fit, u najboljoj formi do sada...", poručio Lukašenko koji tuguje zbog raspada SSSR-a

 

Osvrnuo se na Poljsku: "Ključno je osigurati da poljski predsjednik Andrzej Duda i premijer Mateusz Morawiecki budu na toplom. Oni su naši susjedi, zar ne? Možda će se opametiti", rekao je Lukašenko.

Bjelorusija je pogođena valom sankcija Zapada zbog podrške vojnoj intervenciji Moskve u Ukrajini. Cijene energenata skočile su diljem Europe i europske vlade pozivaju svoje građane i tvrtke da smanje potrošnju energije.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene