Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dom zdravlja u Otočcu

Provjera liječnika koji je navodno odbio pomoći pacijentu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je od policijske postaje Otočac da provjeri medijske informacije o tome da je liječnik u Otočcu odbio ukazati pomoć pacijentu s moždanim udarom, jer je srpske nacionalnosti.

Po pisanju medija liječnik opće prakse u domu zdravlja Otočac Esad Mujkanović odbio je pružiti odgovarajuću liječničku pomoć pacijentu Bošku Radiću koji je prije nekoliko dana dovezen sa simptomima moždanog udara. Općinska državna odvjetnica u Gospiću Vera Magdić Bižanović je izjavila da je gospićko tužiteljstvo od policije zatražilo da od doma zdravlja Otočac i opće bolnice Ogulin pribavi dokumentaciju vezanu uz zaprimanje Boška Radića te da obavi obavijesni razgovor s liječnikom Mujkanovićem.

Pročitajte i ovo Operacija kukova - 5 Na sudu već 10 godina Operacija joj je trebala poboljšati kvalitetu života, a sada je invalid: "Ne mogu si priuštiti ni cipele" Ilustracija Suđenje zbog smrti Mališan imao temperaturu višu od 40, liječnik ga poslao kući, a sada plače: "Mislio sam da je to ispravna odluka"

>> Otočac: Odbio liječiti pacijenta jer je Srbin?

Tužiteljstvo traži da se razgovor obavi i s dežurnom medicinskom sestrom kao i osobama koje su u javnost dale informaciju da je liječnik odbio pomoći pacijentu zbog njegove nacionalnosti. Od policije zahtijeva i da prikupi televizijske snimke o tom slučaju objavljene 7. rujna. Gospićko državno odvjetništvo danas je od policijske postaje Otočac zatražilo da ga izvijesti o tijeku prikupljanja informacija i dosad poduzetim radnjama. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene