Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću zatražilo je od policijske postaje Otočac da provjeri medijske informacije o tome da je liječnik u Otočcu odbio ukazati pomoć pacijentu s moždanim udarom, jer je srpske nacionalnosti.


Po pisanju medija liječnik opće prakse u domu zdravlja Otočac Esad Mujkanović odbio je pružiti odgovarajuću liječničku pomoć pacijentu Bošku Radiću koji je prije nekoliko dana dovezen sa simptomima moždanog udara. Općinska državna odvjetnica u Gospiću Vera Magdić Bižanović je izjavila da je gospićko tužiteljstvo od policije zatražilo da od doma zdravlja Otočac i opće bolnice Ogulin pribavi dokumentaciju vezanu uz zaprimanje Boška Radića te da obavi obavijesni razgovor s liječnikom Mujkanovićem.

>> Otočac: Odbio liječiti pacijenta jer je Srbin?

Vezani članci Aleksej Navaljni Nestao je liječnik koji je liječio Alekseja Navaljnog: Napustio lovačku bazu u šumi i nije se vratio Vršnjačko nasilje Ravnatelj bolnice o stanju pretučenog 14-godišnjaka: "Iako su ozljede na početku bile okvalificirane kao lakše, riječ je o teškim ozljedama"

Tužiteljstvo traži da se razgovor obavi i s dežurnom medicinskom sestrom kao i osobama koje su u javnost dale informaciju da je liječnik odbio pomoći pacijentu zbog njegove nacionalnosti. Od policije zahtijeva i da prikupi televizijske snimke o tom slučaju objavljene 7. rujna. Gospićko državno odvjetništvo danas je od policijske postaje Otočac zatražilo da ga izvijesti o tijeku prikupljanja informacija i dosad poduzetim radnjama. (Hina)