Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Mirovinci žele donošenje aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž, te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti


Zaposleni u riječkoj podružnici mirovinskog osiguranja okupili u se jutros na sat vremena ispred zgrade HZMO-a na adresi Slogin kula bb, gdje su mirnim prosvjedom izrazili nezadovoljstvo zbog smanjenja plaća u Hrvatskom zavodu za mirovinsko osiguranje, koje su i sada nedovoljne za normalan život.

Vezani članci Imoćanin zabranio ulaz SDP-ovcima - 5 Ne jenjavaju reakcije na Imoćanina koji je na vrata zalijepio zabranu ulaska SDP-ovcima. Bauk mu poručuje: "Za dobrim monkeyjem prašina se diže" Prosvjed protiv Marišćine Mnogi spas vide u prodaji nekretnine, ali... : "Tko bi ju kupio, mislim nije nitko lud doći ovdje živjeti“

Prosvjedovali su i zbog donošenja Zakona o uskrati isplate materijalnih prava zaposlenima u javnim službama. Svoje 'za' iskazuju donošenju aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti.

>> Policija tajno pratila Bajića i novinare koji su pratili istragu protiv HDZ-a?

Osim u Rijeci, prosvjedovalo se i u Karlovcu. Naime, u organizaciji lokalnih podružnica Nezavsnog sindikata zaposlenih u mirovinskom osigutranju i Radničkog sindikata HMO u Karlovcu je održan jednosatni mirni prosvjed ispred zgrade ispostave Mirovinskog osiguranja.

Zaposlenici su uz transparente, zviždaljke i kape izražavali svoje nezadovoljstvo zbog smanjivanja plaća u Zavodu. Prema riječima Marka Furača i Milana Bijelića sindikalnih povjerenika, plaće koje primaju i sada su nedovoljne za normalan život. Mirovinci žele donošenje aneksa kolektivnom ugovoru kojim bi se vratili dodaci na staž, te plaću i mirovinu od koje se može dostojno živjeti. Miran prosvjed osiguravala je policije. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.