Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najavljen prosvjed

Prometna nesreća koja je potresla Hrvatsku: ''Djeca će sjesti u školske klupe gdje će gorjeti jedna svijeća''

Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Foto: DNEVNIK.hr Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Smrtno stradao dječak (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
U naletu teretnog vozila u petak je na Turnju kod Karlovca smrtno stradao desetogodišnjak. Ogorčeni mještani već godinama upozoravaju na opasnu prometnicu na kojoj se nesreća dogodila. Za nedjelju najavljuju prosvjed.

Tužna lica, lampioni i plišane igračke – prizor su u gradskoj četvrti Turanj u Karlovcu. Prometna nesreća dogodila se u poslijepodnevnim satima u petak. ''U nesreći je sudjelovalo teretno vozilo i dijete s biciklom, kojom prilikom je desetogodišnje dijete smrtno stradalo'', rekla je Andrea Lenard, glasnogovornica PU karlovačke.

Pročitajte i ovo Sudar autobusa i automobila D8 bila zatvorena za promet Težak sudar busa i dvaju auta u Dalmaciji: Četiri osobe prevezene na pružanje liječničke pomoći Prometna nesreća na autocesti kod Karlovca - 4 Zatvoren promet FOTO Teška prometna nesreća na autocesti: Automobil se zabio u betonsku ogradu, vozač poginuo

Desetogodišnji dječak išao je u razred s Ivinom kćeri. Već godinama se bore s prevelikim prometom na cesti uz koju djeca idu u školu. Djeca su u šoku, bit će im, kaže, pružena i psihološka pomoć.

''Djeca jednostavno trebaju sjesti u ponedjeljak u školske klupe gdje će gorjeti jedna svijeća, gdje neće biti jednog njihovog prijatelja'', kazala je Iva.

Iz vijeća roditelja nabrajaju niz problema. ''Tu je zebra na zavoju, na uzbrdici, gdje se ništa ne vidi. Mi inzistiramo na gradnji zaobilaznice. Prije toga dok se zaobilaznica ne napravi inzistiramo na tome da se ovdje postave ležeći policajci i kamere'', rekla je mama Nataša iz Vijeća roditelja.

Zato u nedjelju u 17 sati na tom mjestu organiziraju prosvjed. Njega podržava i gradonačelnik Karlovca Damir Mandić. Ističe kako već desetak godina grad traži od Hrvatskih cesta da pronađu rješenje za ovu prometnicu.

''Rješenje je zaobilaznica Turnja i tu se već nešto i počelo raditi, ali to je stalo. To je cesta koja vodi prema Bosni i Hercegovini i mnogi koji putuju putuju upravo tom cestom i ona je stvarno opasnost pogotovo za učenike, jer cesta prolazi uz samu školu. Ljutnju i bijes potpuno razumijem i sam je osjećam'', kaže Mandić.

Na upit Dnevnika Nove TV iz Hrvatskih cesta kažu: ''Provest ćemo stručnu analizu sigurnosti prometa na predmetnom dijelu državne ceste DC1 te definirati eventualne mjere i načine dodatnog povećanja stupnja sigurnosti svih sudionika u prometu. Na predmetnom dijelu državne ceste postoji obostrana pješačka staza, kao i označen pješački prijelaz s horizontalnom i vertikalnom signalizacijom''.

Stanovnicima je to nedovoljno sigurno. ''Ne, ovo definitivno nije sigurna cesta, jer ovdje se ne poštuju nikakvi znakovi, ne poštuju se zebre'', rekao je Ferdinand.

''Nezgodan je ovaj prijelaz zato što se od tamo ne vidi kad se ide, na nezgodnom je mjestu, možda da ga pomaknu tamo gore više'', kaže Danijel.

Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Nakon njega bit će poznate sve okolnosti ove prometne nesreće.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene