Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamdesetdevet bivših radnika nekad uspješne zadarske tvrtke "Transport," prosvjedovalo je danas na prostoru nekadašnje tvrtke tražeći od odgovornih da im se isplati četiri milijuna kuna koje su dobili u sudskom sporu u stečajnom postupku, te još četiri milijuna kuna koje je na račun tvrtke uplatilo Ministarstvo obrane za poslove koje je tvrtka obavljala za njih tijekom rata.


Ovo je, uz Bagat, drugi slučaj u Zadru i Hrvatskoj koji je zbog
ratnog profiterstva i gospodarskog kriminala predan USKOK-u od kojega je zatraženo da provede istragu.

Vezani članci Požar u centru Zadra 02 VIDEO Vatrogasci još na oprezu zbog buktinje koja je izbila u centru Zadra: Uzrok strašnog požara tek će se utvrditi Policijski očevid, ilustracija Tuga u Zadru nakon smrti motociklista: ''Napisao sam na Facebooku 'svi smo se vratili živi i zdravi'. A onda su počeli zvoniti telefoni...''

Po riječima Petra Smokrovića, predstavnika djelatnika bivšeg
Transporta, sudska presuda poput uvjetnih zatvorskih kazni kakve su izrečene Milanu Keranu i Arsenu Pilcu zbog toga što su oštetili tu tvrtku nemaju smisla ako se ne vrati ukradeni novac.

Ako njihovi zahtjevi ne budu realizirani, radnici najavljuju blokadu
građevinskih radova tvrtke "Lignum" na prostoru bivšeg "Transporta". Iako je novi vlasnik sve uredno bivšoj tvrtki isplatio radnici još uvijek nisu dobili novac.

Također najavili su i obraćanje premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Stjepanu Mesiću.