Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prosvjed radnika bivše tvornice 'Transport'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sedamdesetdevet bivših radnika nekad uspješne zadarske tvrtke "Transport," prosvjedovalo je danas na prostoru nekadašnje tvrtke tražeći od odgovornih da im se isplati četiri milijuna kuna koje su dobili u sudskom sporu u stečajnom postupku, te još četiri milijuna kuna koje je na račun tvrtke uplatilo Ministarstvo obrane za poslove koje je tvrtka obavljala za njih tijekom rata.

Ovo je, uz Bagat, drugi slučaj u Zadru i Hrvatskoj koji je zbog
ratnog profiterstva i gospodarskog kriminala predan USKOK-u od kojega je zatraženo da provede istragu.

Pročitajte i ovo Provjereno: Petrinja - 5 Priča Provjerenog Uvjeti kao iz horor-filma: Radnice u tvornici gube prste, ne mogu na WC ili popiti vodu, a boje se i otići na bolovanje Provjereno donosi priču o hororu u petrinjskoj tvornici - 9 Pritisak poslodavaca Smrskana ruka, otkinuti prsti, spaljene ruke: Horor u hrvatskoj tvornici, radnice progovorile o groznim uvjetima

Po riječima Petra Smokrovića, predstavnika djelatnika bivšeg
Transporta, sudska presuda poput uvjetnih zatvorskih kazni kakve su izrečene Milanu Keranu i Arsenu Pilcu zbog toga što su oštetili tu tvrtku nemaju smisla ako se ne vrati ukradeni novac.

Ako njihovi zahtjevi ne budu realizirani, radnici najavljuju blokadu
građevinskih radova tvrtke "Lignum" na prostoru bivšeg "Transporta". Iako je novi vlasnik sve uredno bivšoj tvrtki isplatio radnici još uvijek nisu dobili novac.

Također najavili su i obraćanje premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Stjepanu Mesiću.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene