Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sedamdesetdevet bivših radnika nekad uspješne zadarske tvrtke "Transport," prosvjedovalo je danas na prostoru nekadašnje tvrtke tražeći od odgovornih da im se isplati četiri milijuna kuna koje su dobili u sudskom sporu u stečajnom postupku, te još četiri milijuna kuna koje je na račun tvrtke uplatilo Ministarstvo obrane za poslove koje je tvrtka obavljala za njih tijekom rata.


Ovo je, uz Bagat, drugi slučaj u Zadru i Hrvatskoj koji je zbog
ratnog profiterstva i gospodarskog kriminala predan USKOK-u od kojega je zatraženo da provede istragu.

Vezani članci Wingf for Life Najemotivnija utrka na svijetu i ove godine ujedinit će svijet: "Toliko je pozitivne energije na jednom mjestu. Zaboraviš granice i bol" U rad puštena Vjetroelektrana Korlat - 4 Top investicija u zadarskom zaleđu, u rad je puštena vjetroelektrana vrijedna pola milijarde kuna: "Imamo, hvala Bogu, i bure i juga"

Po riječima Petra Smokrovića, predstavnika djelatnika bivšeg
Transporta, sudska presuda poput uvjetnih zatvorskih kazni kakve su izrečene Milanu Keranu i Arsenu Pilcu zbog toga što su oštetili tu tvrtku nemaju smisla ako se ne vrati ukradeni novac.

Ako njihovi zahtjevi ne budu realizirani, radnici najavljuju blokadu
građevinskih radova tvrtke "Lignum" na prostoru bivšeg "Transporta". Iako je novi vlasnik sve uredno bivšoj tvrtki isplatio radnici još uvijek nisu dobili novac.

Također najavili su i obraćanje premijeru Ivi Sanaderu i predsjedniku Stjepanu Mesiću.