Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gotovo pa nemoguća misija

Cijene najma otišle u nebo, ali mi smo pronašli pet lijepih stanova u Zagrebu koji se iznajmljuju do 500 eura

Ilustracija
Ilustracija Getty Images
Aktualno Galerija Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Stan Črnomerec Stan Črnomerec Foto: Bijelo jaje Stan Voltino Stan Voltino Foto: Bijelo jaje Stan na Volovčici Stan na Volovčici Foto: Bijelo jaje +1 Stan Donji grad Galerija 1/6 >>
Stan za najam u Zagrebu za manje od 500 eura danas je gotovo pa nemoguća misija. Situacija na tržištu najma izuzetno je teška, osobito za samce i studente.

Cijene najma stanova u Zagrebu rapidno rastu posljednjih godina, a gdje je plafon, odlučit će tržište na kojem je potražnja sve veća. Osim toga, Hrvatska je prošle godine bila rekorder po rastu cijena nekretnina u EU-u, a to se odražava i na cijene najma. 

Cijene stambenih nekretnina u prvom tromjesečju ove godine porasle su za 8,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine. 

Potražnju za najmom stanova u Zagrebu povećava i dolazak strane radne snage, što se također odrazilo na tržište i cijene. Najam stana pristojne kvadrature, uređenja i lokacije za 500 eura postao je gotovo nemoguća misija, kažu stručnjaci za nekretnine portala Bijelo Jaje

U toj kategoriji na oglasnicima nudi se u prosjeku oko 500 stanova, dok se broj ponuda u rasponu od 500 do 1000 eura povećao četverostruko! Postoji u prosjeku oko 2000 stanova koji se mjesečno iznajmljuju po cijeni od 1000 do 2000 eura, što je izvan dosega za mnoge obitelji s prosječnim primanjima.

Stanovi od 30 do 45 m2 koji su kvalitetno uređeni i ne nalaze se u suterenu ili prizemlju nerijetko se u oglasnicima iznajmljuju po 800-900 eura, pogotovo ako su bliže centru grada. Oni veće kvadrature, od 50 do 60 m2 i malo bogatije opremljeni iznajmljuju se po 1000 eura i više.

Najveći su gubitnici u ovoj situaciji studenti i samci, koji se često suočavaju s ograničenim izborom stanova od 30 ili manje kvadrata. Cijene takvih manjih stanova kreću se između 300 i 800 eura mjesečno.

U oglasniku Bijelo Jaje pronašli smo lijepe stanove u Zagrebu na dobrim lokacijama koji se mogu unajmiti za 500 ili čak 400 eura.

Donji grad, 40 m2 – 500 eura

Iznajmljuje se stan u samom centru grada udaljen svega nekoliko minuta hoda od Trga bana Josipa Jelačića. Stan se sastoji od ulaznog hodnika, open spacea koji objedinjuje dnevni boravak i blagovaonicu, odvojene kuhinje, spavaće sobe i kupaonice. Stan se nalazi u mirnom i tihom okruženju izvan gradske vreve.

Više na linku

Ilustracija Stan Donji grad (Foto: Bijelo jaje)

Volovčica, 45 m2 – 450 eura

Stan od 45 kvadrata na Volovčici s odvojenom spavaćom sobom nalazi se u obiteljskoj kući. Iznajmljuje se na duži period. Polog je obvezan, u visini jedne mjesečne stanarine.

Više na linku

Ilustracija Stan na Volovčici (Foto: Bijelo jaje)

Pročitajte i ovo Ilustracija apartmani i kuće za odmor Cijene nekretnina eksplodirale u jednoj regiji: "Ono što je bilo 10.000 eura sad je 50 tisuća. A ovdje je najbolje investirati..."

Voltino, 51 m2 – 500 eura

Svijetao trosoban stan nalazi se na trećem katu zgrade u mirnoj, rezidencijalnoj ulici u Voltinu. Stan se nalazi na gornjem katu manje zgrade bez lifta. Prostor obiluje dnevnim svjetlom zbog velikih staklenih stijenki, krovnih prozora i orijentiranosti na dvije strane svijeta. Stan se sastoji od hodnika, dnevnog boravka s blagovaonicom i kuhinjom, dvije spavaće sobe, kupaonice, manje ostave i balkona. Uz stan dolazi i spremište u podrumu zgrade te parkirno mjesto u unutarnjem dvorištu.
Stan je klimatiziran. Posebnost lokacije je izvanredna prometna povezanost s ostalim dijelovima grada.

Više na linku

Ilustracija Stan Voltino (Foto: Bijelo jaje)

Črnomerec, 32 m2 – 500 eura

Iznajmljuje se novouređena garsonijera od 32 m2, luksuzno opremljena, u blizini okretišta Črnomerec. Uz cijenu najma plaća se i fiksni iznos od 120 eura za sve mjesečne režije. Jednom godišnje o vlastitom trošku vlasnik osigurava generalno čišćenje stana. Stan ima osiguran parking, a na korištenje su i zatvoreno dvorište, terasa s roštiljem te spremište za bicikle i ostale privatne stvari. Stan je u potpunosti opremljen, a iznajmljuje se na minimalno godinu dana uz polog u visini jedne mjesečne najamnine.

Više na linku

Ilustracija Stan Črnomerec (Foto: Bijelo jaje)

Pročitajte i ovo Nekretnine drastičan rast Je li sad vrijeme za kupnju nekretnine ili treba pričekati? Donosimo sve o cijenama kvadrata

Vrapče, 26 m2 – 400 eura

Iznajmljuje se novouređeni jednosobni stan od 26 m2, Vrapče, ulica Potok. Sastoji se od sobe, kuhinje s blagovaonicom, kupaonice i ulaznog prostora. Stan je adaptiran, funkcionalno namješten i opremljen. Grijanje je na struju, konvektorska grijalica (mala potrošnja), ima ugrađenu klimu. Najmodavac traži polog u visini jedne mjesečne najamnine i sklapanje ugovora u trajanju od minimalno jedne godine.

Više na linku

Ilustracija Stan Vrapče (Foto: Bijelo jaje)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene