Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na raskrižju godišnjih doba

Vrijeme će idućih dana biti sve samo ne stabilno: Red kiše, red sunca, red snijega... Jadran čeka i nova stara nevolja

Nakon dosadašnjeg promjenjivog i nepredvidivog vremena stiže nam smirenje oborina i zahladnjenje. U višim predjelima moguće je malo snijega, ali unatoč hladnim jutrima, neće se zadržati na tlu. Na Jadranu će biti bura s povremenim olujnim udarima.

U središnjem dijelu zemlje očekuje se prestanak kiše, ali bit će i dalje promjenjivo oblačno. Snizit će se i temperatura, i to za nekih pet do šest stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje na prvi dan proljeća? Detalje ima meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja Slika nije dostupna Na kopnu znatno toplije Nema predaha za Dalmaciju: Nakon kiše i poplava, i za vikend se očekuje grmljavinsko nevrijeme i obilna kiša

Na istoku zemlje uglavnom će prevladavati oblačno uz stalnu kišu. Za sunčana razdoblja najveći su izgledi u zapadnoj Slavoniji.

U Istri i u gorskim područjima očekuje se kidanje naoblake, a oborina može biti još u južnoj Lici. Na Jadranu sunčano, ali vjetrovito. Puhat će umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Na jugu Hrvatske bit će dosta nestabilno vrijeme, a pljuskovi i grmljavina najizgledniji su na otvorenom moru i u zaleđu. Bura će se proširiti na cijelu obalu, ali i oslabjeti na umjerenu.

U četvrtak do sredine dana još sunčano, a onda novo naoblačenje, koje će u petak na kopnu donijeti novu kišu, ali i novi pad temperatura. U gorju će opet biti i snijega, zapuhat će bura, pa će osobito jutra biti hladnija nego proteklih dana.

Na Jadranu u četvrtak naoblačenje na sjeveru, a u Dalmaciji još sunčano. U petak kiša, grmljavinski pljuskovi uz ponegdje jako i obilno jugo, a u subotu smirivanje. Bit će vjetrovito zbog jake i olujne bure.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene