Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zadnji trzaji ljeta

Do nedjelje ćemo uživati u lijepom vremenu, a onda drastičan zaokret – dolazi nam velika hladnoća, grmljavinsko nevrijeme, a ponegdje i snijeg!

Očekuje nas nekoliko toplih jesenskih sunčanih dana. Temperatura će biti ugodnih dvadesetak stupnjeva u cijeloj zemlji, ali uz dosta hladna jutra. No od nedjelje nam stiže veća promjena vremena – kiša, jak sjeverac, bura i prepolovljene temperature.

U središnjoj Hrvatskoj čeka nas pretežno sunčan dan uz slab vjetar, a najviša temperatura bit će slična današnjoj, između 18 i 20 stupnjeva.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Snijeg na Majorci Crvena upozorenja VIDEO Snažna oluja poharala mediteransku zemlju: Valovi nosili sve pred sobom, poznati otok zabijelio snijeg Ilustracija promjena vremena Snježna bomba približava se Europi, DHMZ upalio meteoalarme za Hrvatsku

Stabilno i sunčano bit će i na istoku, najviša temperatura u Slavoniji očekuje se od 18 do 21.

Sunčan dan i u Istri, a slab do umjeren sjeverozapadnjak očekuje i zapadne krajeve. Temperatura će se opet kretati između 19 i 22 stupnja.

Na jugu, u Dalmaciji bit će slično – pretežno sunčano ili vedro vrijeme uz uglavnom umjeren maestral i temperature od 21 do 23 stupnja.

Subota će na kopnu svakako biti bolji dio vikenda jer će od nedjelje biti oblačno, kišovito, ali i osjetno hladnije. Grmljavinski pljuskovi, lokalno jaki i obilni, zahvatit će cijelu zemlju, a u gorju može pasti čak i malo snijega.

I na moru će subota još biti sunčana i ugodno topla, ali navečer na sjevernom dijelu dolazi naoblačenje s pljuskovima koje će se u nedjelju proširiti i na Dalmaciju.

Lokalno će pljuskovi biti jaki i obilni, i to uz jako jugo, a onda od ponedjeljka jaka bura duž cijele obale koja će u narednim danima još i jačati.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene