Obavijesti Video Pretražite Navigacija
bit će i mraza

Produženi vikend mnogi će provesti na otvorenom, evo kakva će vam odjeća trebati

Pred nama je blagdan Svih svetih, zbog čega će mnogi krenuti na putovanja, a puno će se boraviti i na otvorenom. Promjena vremena već je počela, ali još nas očekuje cijeli niz zanimljivosti.

Najznačajnija vremenska promjena svakako je zahladnjenje. Dnevna temperatura u unutrašnjosti se doslovno prepolovila, a hladno će biti i sljedećih dana, pogotovo noći. Najhladniji će biti četvrtak i petak, dakle sam blagdan Svih svetih, a u petak ujutro postoji velika vjerojatnost i za pojavu mraza. Neće ništa padati, ali toplije se odjenite jer će biti prilično hladno.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Na prijelazu prema ljetu: Stiže ljepše vrijeme, ali do kada će potrajati? Darijo Brzoja - 1 Stiže nam promjena Planirate Praznik rada provesti na otvorenom? Meterolog otkrio kada je najbolje vrijeme za roštiljanje

Za vikend će tempeatura opet polako rasti – u nedjelju će se približiti i 20 stupnjeva. U područjima gorske Hrvatske bit će hladno, a malo snijega moglo bi pasti već tijekom noći s utorka na srijedu, no samo u najvišem gorju. U petak će osjećaj hladnoće biti veći i zbog sjevernog vjetra koji će imati i jake udare, a puhat će sve do vikenda kada počinje južina, a s njom dolazi i lagani porast temperature.

Kiša još samo u srijedu

Najmanji pad temperature bit će na Jadranu, osobito srednjem i južnom dijelu gdje će pasti malo ili nimalo kiše. Najveći problem na Jadranu neće biti niske temeprature, nego olujni udari bure koja će, doduše, u petak malo oslabjeti, a u subotu počinje jugo s kojim će biti i toplije.

Kiša će, dakle, padati još samo u srijedu, ponegdje i u četvrtak, ali sve do vikenda bit će hladno i vjetrovito. U petak će biti još prohladno, ali suho i sunčano. U subotu i nedjelju bit će sunčanije i toplije, uz južinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene