Pred nama je blagdan Svih svetih, zbog čega će mnogi krenuti na putovanja, a puno će se boraviti i na otvorenom. Promjena vremena već je počela, ali još nas očekuje cijeli niz zanimljivosti.


Najznačajnija vremenska promjena svakako je zahladnjenje. Dnevna temperatura u unutrašnjosti se doslovno prepolovila, a hladno će biti i sljedećih dana, pogotovo noći. Najhladniji će biti četvrtak i petak, dakle sam blagdan Svih svetih, a u petak ujutro postoji velika vjerojatnost i za pojavu mraza. Neće ništa padati, ali toplije se odjenite jer će biti prilično hladno.

Vezani članci Osvježenje od visokih temperatura ljudi su u Rijeci potražili na plaži - 4 Izdana ozbiljna upozorenja: Dio Hrvatske u crvenom, temperature i do 38 stupnjeva, doznajte kada nas očekuje osvježenje Termometar, ilustracija Bliži se vrhunac toplinskog vala, u dijelovima zemlje izmjereno nevjerojatnih 40 stupnjeva: Meteorologinja otkriva čeka li nas uskoro spas od vrućina

Za vikend će tempeatura opet polako rasti – u nedjelju će se približiti i 20 stupnjeva. U područjima gorske Hrvatske bit će hladno, a malo snijega moglo bi pasti već tijekom noći s utorka na srijedu, no samo u najvišem gorju. U petak će osjećaj hladnoće biti veći i zbog sjevernog vjetra koji će imati i jake udare, a puhat će sve do vikenda kada počinje južina, a s njom dolazi i lagani porast temperature.

Kiša još samo u srijedu

Najmanji pad temperature bit će na Jadranu, osobito srednjem i južnom dijelu gdje će pasti malo ili nimalo kiše. Najveći problem na Jadranu neće biti niske temeprature, nego olujni udari bure koja će, doduše, u petak malo oslabjeti, a u subotu počinje jugo s kojim će biti i toplije.

Kiša će, dakle, padati još samo u srijedu, ponegdje i u četvrtak, ali sve do vikenda bit će hladno i vjetrovito. U petak će biti još prohladno, ali suho i sunčano. U subotu i nedjelju bit će sunčanije i toplije, uz južinu.