Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nalaz alkotesta bio je negativan

Prometni stručnjak: ''Policija je propustila pravodobno oduzeti dozvolu Tonyju Cetinskom''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tragična nesreća koja se dogodila u petak navečer u Pustoj ulici u Rovinju, a u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, izazvala je puno odjeka u javnosti. Naime, Pustom je ulicom u trenutku nesreće vozio Tony Cetinski koji je, prema izjavama nekih očevidaca naletio na muškarca koji je ležao na cesti.

Dnevnik.hr iz istarske policije doznaje kako je policija na mjestu događaja izvršila alkotestiranje vozača, (op.a. Tonyja Cetinskog) te kako je nalaz bio negativan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Očevid u tijeku Teška prometna nesreća na jugu Hrvatske: Sedam osoba ozlijeđeno u sudaru Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..."

Odvezen je i na vađenje krvi i urina kako bi se utvrdilo je li bio pod utjecajem alkohola ili opijata, što je redovna procedura u takvim slučajevima. Glasnogovornica Istarske policije potvrdila nam je kako je utvrđeno da on nije bio pod utjecajem alkohola.

Na naš upit je li istina da su stanovnici Puste ulice ranije tražili postavljanje ležećih policajaca, Nataša Vitasović nam je odgovorila kako ''policija u proteklom razdoblju nije zaprimila zahtjeve građana za postavljanje izbočina za smirivanje prometa u Pustoj ulici u Rovinju, niti su zaprimljene dojave građana koje bi ukazivale na problem prebrze vožnje tom jednosmjernom ulicom. Također u dužem vremenskom razdoblju u ovoj ulici nisu zabilježene prometne nesreće.''

Istarska policija još objavila je detalje tragedije u Rovinju, u kojoj je smrtno stradao muškarac na kojeg je automobilom naletio Tony Cetinski.

"Nakon obavljenog očevida prometne nesreće koja se dogodila u petak u Rovinju u Pustoj ulici, u kojoj je sudjelovao poznati glazbenik Tony Cetinski i u kojoj je smrtno stradao 62-godišnji muškarac, djelatnici istarske policije utvrdili su da se nesreća dogodila kada je Cetinski dolaskom u oštar nepregledan zavoj osobnom automobilom Mercedes pregazio 62-godišnjaka iz Rovinja te dodaju kako će obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je ranije ležao na kolniku'', piše u priopćenju koje potpisuje glasnogovornica PU istarske Nataša Vitasović.

"Tijelo preminulog prevezeno je na Odjel patologije Opće bolnice Pula gdje će po nalogu državnog odvjetnika biti obavljena obdukcija kako bi se utvrdio uzrok smrti", izvijestila je glasnogovornica istarske policije Nataša Vitasović. Dodala je kako će upravo obdukcija utvrditi je li poginuli muškarac preminuo od posljedica prometne nesreće ili je od ranije ležao na kolniku.

Podsjetimo, na mjestu nesreće morali su intervenirati i vatrogasci koji su podignuli Mercedes jer se tijelo smrtno stradalog muškarca nalazilo ispod automobila.

Svoju je analizu nesretnog događaja s medijima podijelio i prometni stručnjak Željko Marušić.

''Vozača koji pregazi osobu u gradskoj ulici, čak i ako je ležala na kolniku, ni u kojem slučaju ne može se amnestirati velike odgovornosti'', navodi Marušić, te dodaje kako ga ''YouTube snimka, u kojoj Tony Cetinski vozi prebrzo, doslovce luduje rovinjskom Pustom ulicom, koja nema nogostupa i tipična je pješačka zona, teško kompromitira.''

Prema mišljenju prometnog stručnjaka Željka Marušića ''policija je propustila pravodobno registrirati kompromitirajuću YouTube snimku i kazneno prijaviti Cetinskog te mu oduzeti vozačku dozvolu, zbog brutalnog ugrožavanja prometne sigurnosti. Po praksi pravno uređenih zemalja, posebice SAD-a, treba odmah u sustav prekršajne, poslovne i kaznene odgovornosti početi uključivati ugostitelje koji toče alkohol vidno alkoholiziranim osobama''. 

Željko Marušić još se poziva na snimku objavljenu na You Tubeu u ožujku ove godine, te navodi kako vožnja spomenutom ulicom počinje na 10. minuti i 32 sekunde.

Važno je naglasiti kako je ova snimka nastala za potrebe zabavne emisije te kako ni na koji način ne znači da je Tony i u trenutku tragične nesreće vozio brzo i nepažljivo spomenutom ulicom. Također je važno naglasiti kako još uvijek nije poznato je li stradali muškarac ležao na cesti, i je li uopće bio živ u trenutku nesreće.

O okolnostima u kojima je nastala snimka koja kruži internetom poslali smo upit i voditeljici koja se vozila s Tonyjem u automobilu, a njezin odgovor još uvijek čekamo.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene