Predblagdanski je petak, ali i prometni kolaps na zagrebačkim ulicama. Najveće gužve bile su oko 17 sati.

Galerija


Tijekom poslijepodneva i večeri na ulicama Zagreba promet je bio vrlo gust. Na pojedinim mjestima stvarale su se i višekilometarske kolone, te se vozilo uz povremene zastoje, a kod čvora Buzin bilo je i prometnih nesreća koje su dodatno usporile promet.

Vezani članci Predstavljanje Mislava Hermana za predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Herman predstavio kandidaturu za šefa zagrebačkog HDZ-a: "Zagreb zaslužuje puno bolje" Rekonstrukcija tramvajske pruge / Ilustracija "Jesam prošao, instruktore?" Vozilom autoškole upao u tramvajske tračnice

Zabilježeno je i više lančanih sudara na zagrebačkoj obilaznici.

''Zbog prometne nesreće na autocesti A4 Goričan-Zagreb na 79.km, nakon naplate Sveta Helena, u smjeru Goričana vozi se jednim trakom, otežano, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Zbog nekoliko lakših prometnih nesreća i vrlo gustog prometa na zagrebačkoj obilaznici (A3) između čvorova Buzin i Kosnica u smjeru istoka, vozi se u kolonama u pokretu i uz povremene uz zastoje te ograničenje brzine od 60 km/h. Vozače molimo za strpljenje te im savjetujemo da voze opreznije i da poštuju privremenu regulaciju prometa.

Upozoravamo vozače da ne voze zaustavnim tracima autoceste koje moraju biti slobodne zbog prolaska hitnih službi i policijskih očevida!

Vrlo je gust promet na gradskim prometnicama, a također i na autocesti A2 Zagreb-Macelj u smjeru Zagreba, autocesti A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka te zagrebačkoj obilaznici gdje se na pojedinim dionicama vozi otežano u kolonama. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Pojačan je i promet na pojedinim graničnim prijelazima s BiH na izlazu iz Hrvatske te na Bregani, Maclju i Lupinjaku na ulazu te su zbog većeg priljeva vozila na pojedinim graničnim prijelazima moguća duža čekanja", priopćio je HAK oko 21 sat.

Gužve su počele u poslijepodnevnim satima te se veće nekoliko sati Google karta prometa u metropoli crveni na pojedinim većim prometnicama. Najgušći je promet na Jankomiru.

Prometne gužve u Zagrebu (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 7
Gužve su počele još tijekom dana (Foto: Čitateljica) Foto: ?itateljica

Prometne gužve u Zagrebu (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) - 7
Promet u Zagrebu oko 17 sati(Screenshot: Google karta promet)