Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nedovršena zaobilaznica

Prometni kolaps u Rijeci, gradske vlasti nemoćne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mrzite prometnu gužvu? E pa Riječani najbolje znaju kakav je to osjećaj. Zbog nedovršene zaobilaznice i nikad otvorene ceste iz centra do zaobilaznice, sav se promet tijekom dana preusmjerava kroz grad. Riječani tako troše sate i sate u vozilima koja troše litre i litre goriva.

Nije čudo da vozači u Rijeci povremeno izgube živce. Nesnosne gužve koje ih muče dio su njihove svakodnevice. Drugi krak riječke zaobilaznice planira se već dvadeset godina. Bit će gotov, valjda do kraja godine. 'Mogu tražiti samo nečiju moralnu odgovornost i ukazivati na očito nedovoljno dobro isplanirani projekt', rekao nam je Vojko Obersnel, riječki gradonačelnik.

Pročitajte i ovo Vojna vozila u luci Gaženica, ilustracija potpora španjolskoj vojsci MORH upozorio na vojni konvoj, pogledajte gdje se očekuje zastoj: "Molimo građane za strpljenje" Kružni tok u Koprivnici stoje i stari znakovi VIDEO Nije svima sjeo novi kružni tok, vozači su zbunjeni: Čak voze i preko njega

Moralna odgovornost koju traži gradonačelnik i nije neka utjeha vozačima. Gužve su u svim dijelovima grada, kako na istočnim i zapadnim prilazima, tako i u samom centru. 'Trenutno kroz sam grad prolaze sva vozila koja idu u grad i koja idu okolo, u regiju', objasnio nam je Bojoan Lazarević iz Prometne jedinice mladeži. Slike ovog riječkog kaosa trebale bi do kraja godine postati samo arhivske snimke, ako je vjerovati nadležnima koji su već nekoliko puta najavljivali otvaranje punog profila zaobilaznice pa onda to odgađali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene