Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt ugrožen

Penzioneri bi mogli ostati bez informatičkih tečajeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako pola hrvatskih kućanstava ima računalo, bakama i djedovima pristup nije dopušten. Čak 96 % starijih od 65 godina informatički je posve nepismeno.

Grad Rijeka prvi je svojim umirovljenicima i kućanicama organizirao besplatnu poduku. Prije šest mjeseci, počelo je i opismenjivanje starijih Zagrepčana, no nažalost, projekt bi mogao propasti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sve veće potrebe Jedini u Hrvatskoj nude ovakvu vrstu pomoći: "Pitaju se zašto ja, zašto se ovo meni dogodilo. Imamo u programu 40 obitelji" Turkmenistan Za 73.000 stanovnika Dragi naš vođo, napravit ćemo grad tebi u čast: Potrošit će 5 milijardi dolara na megalomanski projekt nazvan po moćniku

U pola godine po gradskim četvrtima 1.000 starijih upoznalo je računalna čuda. 'Boje se bilo što pritisnuti, prvih sat vremena tečaja prođe: joj ja ne bih nešto želio pokvariti, znate doma im unuci, sinovi i kćeri ne daju da išta diraju', rekla je Ivana Galić, predsjednica Udruge Plus 40. Prvo prestrašeni i zbunjeni, kasnije su presretni, jer je pred njima sasvim novi svijet. No, Gradska skupština ne želi više financirati njihovo učenje, pa će 2.000 novo prijavljenih morati pričekati milost pokrovitelja i njihovih petstotinjak tisuća kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene