Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čačić komentirao Vladu

'Projekcije proračuna su katastrofalne i ne vode nikuda'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik HNS-a Radimir Čačić izjavio je kako su vladine projekcije proračuna za iduću godinu 'katastrofalne, ne vode nikuda, ne daju nikakav prostor za oporavak gospodarstva i svode se na kupovanje vremena daljnjim zaduživanjem'.

Riječ je o vladinom 'čvrstom, hrabrom i odlučnom stavu da se neće učiniti ništa', ustvrdio je Čačić na konferenciji za novinare. Dodao je kako je posljedica aktualne vladine politike to što je Hrvatska jedina zemlja u Europi koja je još uvijek u gospodarskom padu.

Pročitajte i ovo Grijanje Dvosjekli mač za Plenkovića Nakon packi iz EU-a rast će cijene struje? ''Mogla bi se i udvostručiti" Slika nije dostupna Evo što je rekao Linić otkrio istinu o udruživanju s Bandićem i Čačićem!

Po njegovom mišljenju, katastrofalna 2010. godina sa 122 milijarde troškova i 108 milijardi prihoda bit će i 2011. godina. 'Godine 2009. prognoziran je rast od 1,5 posto, a bit ćemo sretni ako pad bude samo 1,5 posto' ocijenio je Čačić dodajući međutim kako on procjenjuje da će pad biti između 1,5 i dva posto. Najavu o rastu od 1,5 posto u 2011. godini i izjavu premijerke Jadranke Kosor kako bi mogao biti i veći ako uspiju projekti Čačić je nazvao 'modelom Bandića sa svijećama na Kamenitim vratima'.

Politika koju vlada danas vodi svodi se na tezu 'ako cijela vlada prošeće do Kamenitih vrata možda bude bolje', ustvrdio je Čačić dodajući kako ta politika više ne uživa povjerenje građana. Dajte nam barem jedan jasan strateški projekt koji ima rokove, izvore financiranja, mjerljivu realizaciju i efekte za gospodarstvo, a nemojte to svoditi na svijeću na Kamenitim vratima, poručio je Čačić.

'Svaka odgovorna vlast mora dati šansu novoh vladi'

Komentirajući datum predstojećih parlamentarnih izbora, Čačić je rekao kako bi svaka odgovorna vlada morala dati šansu novoj vladi da formira instrumente, strategiju i budžet, što se radi u rujnu, listopadu ili najkasnije u studenom.

To je, kako je rekao, važno posebno sada kada smo pred ulaskom u EU, a ti naši budžetski instrumenti i investiranje u projekte prema EU su ključni instrument određivanja budućnosti Hrvatske. Vlada bi, po Čačićevom mišljenju, bila spremna žrtvovati i tu 'europsku omotnicu samo da bi ostala još dva tri mjeseca na vlasti'. Dodao je međutim, kako tu nije samo odgovornost HDZ-a već i svih koalicijskih partnera. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene