Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VREMENSKA PROGNOZA

Dosadna kiša pokvarila je planove mnogima: Meteorolozi otkrivaju kakvo nas vrijeme očekuje i možemo li se nadati sunčanom vikendu

Nakon jučerašnjeg kišovitog dana, dok se još zbrajaju milimetri oborine koji su pali, osobito na zapadu i u unutrašnjosti zemlje, stiže konačno više sunčanog vremena. Iako će u četvrtak prevladavati oblačno i ne još posve stabilno, kiše će biti manje-više u obliku lokalnih pljuskova, a razvedrit će se krajem dana.

Nakon ciklone, postupno će jačati polje visokog tlaka zraka što će donijeti stabilnije i sunčanije vrijeme, ali tek u četvrtak poslijepodne i navečer.

Pročitajte i ovo Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave" Sunčano vrijeme VREMENSKA PROGNOZA Za vikend uživajte u Suncu, od sredine tjedna drastična promjena: Na jednu stvar treba posebno pripaziti

Ujutro u unutrašnjosti još većinom oblačno, a na istoku zemlje i kišovito. Ovdje će se kiša i oblaci danas i najduže zadržati. Na Jadranu sunčanije, ali na južnom dijelu uz promjenjivu naoblaku. Bit će i nestabilno pa su u prvom dijelu dana mogući grmljavinski pljuskovi. Puhat će umjeren sjeverac i sjeverozapadnjak, na Jadranu umjeren do jak.

U središnjoj Hrvatskoj poslijepodne promjenjivo, ali ipak uz razvedravanje. Bit će znači i sunčanih razdoblja, ali i kiše, svakako ne toliko kao jučer, ali neće još biti posve stabilno, a ni suho. Ipak, osjetno toplije, u nekim mjestima bit će čak i do 20 stupnjeva.

Na istoku zemlje kišni oblaci će najduže trajati, a prestanak kiše i razvedravanje se očekuje tek krajem dana. Najviša temperatura od 16 do 19 uz slab sjeverozapadnjak.

Sa razvedravanjem i sunčanijim vremenom na zapadu će krenuti i razvoj naoblake. Pljuskovi i grmljavina najvjerojatniji su u unutrašnjosti Istre i Gorskom kotaru, a zapuhat će umjeren povremeno i jak sjeverozapadni vjetar

U Dalmaciji danas stabilnije i sunčanije. Pljuskova će možda biti još samo u prvom dijelu dana, a poslijepodne uglavnom sunčano. Bit će i vjetrovito zbog povremeno jakog sjeverozapadnjaka.

Sljedećih dana na kopnu će ipak biti više sunca, a manje oblaka. Umjesto kiše u petak ujutro je moguća magla, a poslijepodne će zapuhati jugozapadnjak koji će u subotu biti i dosta jak. U nedjelju okretanje vjetra na sjeverni, a temperatura malo niža.

Na južnom Jadranu do kraja tjedna pretežno sunčano, ali na sjevernom dijelu za vikend može biti lokalnih pljuskova. Puhat će jugo i jugozapandjak, koji će u subotu biti prolazno jaki.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene