Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić proglasio je danas elementarnu nepogodu zbog suše koja je učinila golemu štetu na kukuruzu, suncokretu, šećernoj repi te svim ostalim kulturama.


Župan Šišljagić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare kako prve procjene govore da je riječ o šteti od 514 milijuna kuna. Elementarna nepogoda odnosi na sve 42 jedinice lokalne samouprave, rekao je, dodajući da će povjerenstva do rujna načiniti točnu procjenu štete.

Podsjetio je da je u toj županiji elementarna nepogoda proglašena u veljači zbog niskih temperatura koje su najviše pogodile voćke te mnoge druge poljoprivredne usjeve.

Vezani članci Snažno nevrijeme praćeno tučom poharalo Požegu i okolna sela - 17 Proglašena prirodna nepogoda: Poznat rok za prijavu štete od tuče u Požeštini Slika nije dostupna Župan Šišljagić proglasio elementarnu nepogodu

>> Poljoprivrednici u muci, suša u Dalmaciji sve uništava

Ukupna šteta procjenjuje se na 721 milijun kuna, rekao je Šišljagić te ocijenio da će mnoge obitelji koje žive od poljoprivrede, uz mnoge teškoće s kojima se susreću, 'sada biti i dodatno u teškoj situaciji'.

Šteta od suše, zbog koje je danas proglašena elementarna nepogoda, na nekim je usjevima od 30 do 80 posto, rekao je župan Šišljagić. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.