Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Branitelj generala Ivana Čermaka pred Haaškim sudom Čedo Prodanović izjavio je danas u emisiji "Total direkt" Media servisa da je s hrvatskim predsjednikom Stjepanom Mesićem dogovorio da će biti svjedok obrane.


"Ja sam ga zamolio da svjedoči za obranu i on je pristao. Dakle, jednom će svjedočiti i za obranu", rekao je Prodanović objasnivši da je dogovor postignut još prije nekoliko mjeseci. Sat vremena nakon što je objavljena odluka da se Čermak iz Haaga vraća u Hrvatsku, odvjetnik Prodanović gostovao je u toj emisiji Media servisa, istaknuvši kako vjeruje da će se general iz haaškoga pritvora vratiti već sutra.

Vezani članci Slika nije dostupna Danas svjedoči zadnji svjedok obrane generala Markača Slika nije dostupna Mesić podnio privatnu tužbu protiv politologa Petričića

Odvjetnik Prodanović, ali i odvjetnik generala Mladena Markača Miroslav Šeparović nadaju se da će se pozitivno riješiti pitanje mogućeg sukoba interesa odvjetnika. 

Smatraju kako im u ovom slučaju ide u prilog skori početak suđenja (7. svibnja), pa vjeruju da se ICTY neće usuditi manje od tri mjeseca prije suđenja optuženicima uskratiti odvjetnike.

U emisiji je odvjetnik Šeparović ponovio da njegov klijent ima
problema sa zdravljem, ali da je psihički dobro, a Prodanović je samo rekao da je Čermaku zbog odluke o puštanju iz pritvora tlak normaliziran nakon što mu je zbog ostanka u pritvoru "skočio na 250".

Odvjetnici su u radijskoj emisiji također rekli da iz Vlade nisu
dobili nikakve nove dokumente, ali su suradnju s Vladom ocijenili dobrom.

Raspravno vijeće Haaškoga suda danas je donijelo odluku o ponovnom puštanju na slobodu do početka suđenja generala Ivana Čermaka. 

Čermak je prošloga četvrtka ostao u haaškom pritvoru, nakon što je raspravno vijeće odgodilo donošenje odluke o tome je li kršio uvjete privremene slobode.

Iako je Vijeće utvrdilo da je Čermak prekršio uvjete privremene slobode, uzelo je u obzir njegovu dosadašnju suradnju s ICTY-em i odlučilo pustiti ga na privremenu slobodu 16. veljače, ali pod pooštrenim uvjetima propisanima tom odlukom.


Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju