Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon što je Milijan Brkić na konferenciji za novinare rekao da o hrvatskoj vladi neće odlučivati zastupnici manjina, oglasio se Milorad Pupovac.


Milorad Pupovac, saborski zastupnik SDSS-a, oglasio se na svom profilu na Facebooku nakon što ga je Milijan Brkić, potpredsjednik HDZ-a i Sabora, prozvao da ne može on, kao pripadnik nacionalne manjine, odlučivati tko će sjediti u hrvatskoj vladi.

Vezani članci Maškare u Sinju (Foto: Milijan Brkić/Facebook) Milijan Brkić posprdno o spaljivanju lutke Pupovca: "Srećom, fašnik je gotov" Slika nije dostupna Kajtazi: Vlada i premijer trebaju se distancirati od izjava poput Brkićevih

"Danas ih je više posegnulo za mojim imenom. Ja za njihovim ne kanim posezati. Posebno ne danas i ne ovdje. Danas i ovdje, u Hrvatskoj, za svakog pa i za mene kao njezina državljanina i narodnog zastupnika, postoje neusporedivo važnije stvari i od mojeg imena i od imena onih koji za njim posežu. U ime tih važnijih stvari odgovorit ću im javnom šutnjom čak i na ono na što u nekim drugim danima i nekim drugim prilikama ne bih šutio", napisao je Pupovac.

S Pupovcem smo razgovarali nedugo nakon Brkićeve izjave, ali se tada suzdržao od komentara. 

Ivan Vrdoljak, predsjednik HNS-a, također je reagirao na izjave Milijana Brkića, tražeći hitnu Brkićevu ispriku svim nacionalnim manjinama. 

Milijan Brkić je danas, komentirajući izjavu Milorada Pupovca da će se raditi šira rekonstrukcija Vlade, rekao da je Pupovac podržavao sve hrvatske vlade do sata, pa tako i onu bivšu u kojoj je Hasanbegović bio ministar.

"Ali isto tako gospodin Pupovac i nacionalne manjine neće određivati sastav hrvatske Vlade. Podsjetio bih da je ovo hrvatska država, da u hrvatskoj državi, uz nacionalne manjine koje imaju itekako zajamčena ustavna prava, odlučuju Hrvatice i Hrvati, da je ovo naša zemlja, a ne čija tuđa. I zamislite kako bi to bilo kad bih ja odavde govorio kako će gospodin Vučić u Srbiji rekonstruirati srpsku vladu. Tko sam ja i odakle meni pravo za tako nešto?", rekao je Brkić na konferenciji za novinare.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju