Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Dubrovniku

Sezona uskoro počinje, a strategije još nema: Za izradu angažirana tvrtka s kojom struka nije upoznata

Dubrovačka strategija turizma (Foto: Dnevnik.hr)
Dubrovačka strategija turizma (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dubrovačka strategija turizma (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Grad Dubrovnik je za izradu Strategije turizma, najvažnijeg dokumenta za Grad, angažirao privatnu tvrtku iz Splita, Eupolis. Struka tvrdi kako ta tvrtka nema dovoljno iskustva da bi odradila ovako važan posao.

Zbog ugroženosti kulturne baštine UNESCO već dvije godine od Grada Dubrovnika traži hitno rješenje, to jest Strategiju turizma i Plan upravljanja gradom. Strateški dokument, rekao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, trebao bi biti gotov do kraja ove godine

Pročitajte i ovo Klevisa Ymeri Privedena je Ovo je Albanka koja je terencem usmrtila brata (21) i sestru (19) na magistrali: Voli luksuzan život, na društvenim mrežama ima tisuće pratitelja Dubrovnik Vaš glas Trebaju li i drugi gradovi, poput Dubrovnika, ograničiti broj apartmana? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV

Strategiju će potpisati Ranko Milić i tvrtka EUPOLIS iz Splita. Tvrtka ima registrirane 52 djelatnosti, među kojima su uz pružanje usluga u turizmu, ispitivanje tržišta i javnog mnijenja.

"Glavna djelatnost nam je održivi razvoj. Tvrtka je osnovana 2000. godine kao švicarsko-hrvatsko partnerstvo koje se bavi razvojem ljudskih potencijala i održivim razvojem lokalnih zajednica", rekao je Ranko Milić iz EUROPOLIS-a.

Prvu fazu Strategije turizma Grada Dubrovnika izradio je tim znanstvenika Sveučilišta Dubrovnik. Ipak, druga faza, koja sadrži akcijski plan, nije dogovorena s gradom.

Struka nije upoznata s radom angažirane tvrtke

Dio znanstvenika koji su radili na prvoj fazi Strategije kažu kako im nisu poznate reference angažirane tvrtke. Ni na Institutu za turizam nemaju saznanja o tvrtki koja bi trebala izraditi najvažniji dokument za Dubrovnik.

"Nemamo spoznaju o tome koje su njihove kvalifikacije i iskustva po pitanju strateških dokumenata ili teme održivog turizma u baštinama kao što su UNESCO lokaliteti", rekao je Hrvoje Carić iz Instituta za Turizam.

Gradonačelnik je kaže dobio preporuke turističkih djelatnika iz više županija.

"Gospodin Ranko Milić je dokazani stručnjak na polju održivog turizma. Okušao se i u brojnim projektima baština na području grada Šibenika i uistinu ima respektabilan životopis", rekao je Franković.

Iz Instituta za turizam, koji je autor Nacionalne strategije turizma i akcijskih planova, pozivaju na ozbiljnost i odgovornost u izradi ovakvo važnog dokumenta i stoje na raspolaganju za suradnju i konzultacije. Ministarstvo turizma najveću odgovornost stavlja na lokalne samouprave i razvojne dokumente.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene