Na erektilnu disfunkciju se godišnje troši 17 milijuna kuna. Stručnjaci tvrde da polovina muškaraca srednjih godina ima problema s erekcijom.


Iako mnogi muškarci ne vole govoriti o erektilnoj disfunkciji, čak 15 posto tridesetogodišnjaka pati od tog problema. Taj je problem s godinama sve učestaliji, zbog čega od njega pati polovica pedesetogodišnjaka.

Vezani članci Zlostavljana djevojčica (Foto: Guliver/Thinsktock) Francuzi u dvojbi: Je li seks s 11-godišnjakinjom bio silovanje? Ringaskiddy (FOTO: Googla Maps) Mit ili stvarnost? U ovom su selu muškarci uvijek napaljeni i alati im savršeno rade bez obzira na dob

"Muškarcu koji tri mjeseca ne može postići dovoljno čvrstu erekciju za normalan odnos dijagnosticiramo erektilnu disfunkciju", objasnio je urolog Neven Kapun.

Taj se problem, i kad je uzrok psihičke prirode, liječi tabletama.

Dovoljno je da muškarac jednom do dva puta nema dobar seksualni odnos da bi se vidjeli prvi znakovi erektilne disfunkcije. A na taj se problem u Hrvatskoj troši 17 milijuna kuna.

To je problem, objašnjava doktor Kapun, koji pogađa obje osobe u vezi. Upravo zato, kako kaže, žene dolaze često sa svojim partnerima. Osim partnerica, svakome može pomoći odricanje od alkohola i cigareta te konzumiranje više voća i povrća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr