Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Utječe i na žene

Problem o kojem mnogi muškarci šute, a od njega pati 15 posto tridesetogodišnjaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na erektilnu disfunkciju se godišnje troši 17 milijuna kuna. Stručnjaci tvrde da polovina muškaraca srednjih godina ima problema s erekcijom.

Iako mnogi muškarci ne vole govoriti o erektilnoj disfunkciji, čak 15 posto tridesetogodišnjaka pati od tog problema. Taj je problem s godinama sve učestaliji, zbog čega od njega pati polovica pedesetogodišnjaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Muškarci, oprez! Policija pokrenula istragu: Prijavljena sumnja na krivotvorene lijekove za erektilnu disfunkciju Zlostavljana djevojčica (Foto: Guliver/Thinsktock) Suđenje 28-godišnjaku Francuzi u dvojbi: Je li seks s 11-godišnjakinjom bio silovanje?

"Muškarcu koji tri mjeseca ne može postići dovoljno čvrstu erekciju za normalan odnos dijagnosticiramo erektilnu disfunkciju", objasnio je urolog Neven Kapun.

Taj se problem, i kad je uzrok psihičke prirode, liječi tabletama.

Dovoljno je da muškarac jednom do dva puta nema dobar seksualni odnos da bi se vidjeli prvi znakovi erektilne disfunkcije. A na taj se problem u Hrvatskoj troši 17 milijuna kuna.

To je problem, objašnjava doktor Kapun, koji pogađa obje osobe u vezi. Upravo zato, kako kaže, žene dolaze često sa svojim partnerima. Osim partnerica, svakome može pomoći odricanje od alkohola i cigareta te konzumiranje više voća i povrća.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene