Saborska zastupnica Marina Lovrić Merzel, kojoj je Sabor u petak i formalno aktivirao mandat, prisegnula je jutros u Hrvatskom saboru, a danas će Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) odlučivati o skidanju zastupničkog joj imuniteta zbog kaznenog postupka koji se vodi protiv nje.


Marina Lovrić Merzel prisegnula je da će dužnost zastupnice obnašati savjesno i odgovorno i da će se u svom radu držati Ustava i zakona te poštovati pravni poredak, zauzimati se za svekoliki napredak Republike Hrvatske.

Vezani članci Hrvatski sabor U Saboru prihvaćene izmjene proračuna. Oporba: "Rebalans je kapitulacija Vlade" Peđa Grbin Peđa Grbin o testiranju saborskih zastupnika: "Nisam previše sklon da se sami testiraju jer kada sam čuo izjave od nekih - ne mogu im vjerovati"

Čestitam, kratko je rekao predsjednik Sabora Josip Leko te objasnio da je prisega poslovnička obveza zastupnika izabranog u Sabor.

Merzel, kojoj je mandat formalno aktiviran u petak, mogla bi bez njega ostati do konca tjedna. Naime, Mandatno-imunitetno povjerenstvo (MIP) danas odlučuje o skidanju njenog zastupničkog imuniteta, a za očekivati je da će Sabor o stavu Povjerenstva glasovati do konca tjedna.

Povratkom u Sabor Marine Lovrić Merzel, Vlada postaje manjinska

Lovrić Merzel, koja je pet mjeseci provela u remetinačkom pritvoru zbog optužbi za milijunske malverzacije, u saborske je klupe 'ušla' nakon ostavke na mjesto sisačko-moslavačke županice. Sabor joj je u petak i formalno aktivirao mandat, s tim da tada nije dala zastupničku prisegu.

Istraga protiv Lovrić Merzel otvorena je zbog sumnje da je svoju županiju oštetila za više od 10,5 milijuna kuna, a u međuvremenu je nekoliko puta proširivana. Ona odbacuje sve optužbe.

Bivša SDP-ova sisačko-moslavačka županica u saborskom je kafiću prije plenarne sjednice popila kavu sa Slavkom Linićem, bivšim SDP-ovim ministrom financija. Novinarima je najavila da će posao saborske zastupnice obnašati 'onako kako se to od nje očekuje'.

'Dugo sam u politici i ništa mi nije novo, iako mi je okruženje novo', izjavila je Lorvić Merzel. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju