Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najtopliji dan

Hrvatska se pržila: U Slavoniji +40 stupnjeva!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsku je zahvatio val vrućine. Diljem zemlje temperatura se podigla blizu 40 stupnjeva, a posebno 'pakleno' bilo je u Slavoniji.

U Kninu je izmjereno 39 stupnjeva u hladu, kao i u Osijeku, no temperature su se poslijepodne u Slavoniji podigle i na +40, koliko je izmjereno u Županji, Slavonskom Brodu i Osijeku.  U Zagrebu je živa u termometrima skočila na 37 stupnjeva. Zbog velikih suša u Vukovarsko-srijemskoj županiji proglašeno stanje elementarne nepogode. 

Pročitajte i ovo Sudar u Zagrebu Pažljivo u prometu Sudar u Zagrebu izazvao prometni kaos: Automobil završio na tračnicama, ima i ozlijeđenih Požar automobila u Prečkom - 2 Očevid u tijeku FOTO Noćna buktinja uznemirila građane: Izgorjela čak tri automobila

I na obali je iznimno vruče. Već je u 6:00 sati ujutro u Šibeniku i Splitu izmjereno čak 29 stupnjeva Celzijusevih. Samo stupanj manje izmjereno je u Komiži na otoku Visu i u Dubrovniku.

Vrući jugozapadni vjetar podržavat će i porast temperature koja bi sredinom dana ponegdje u Slavoniji mogla dosegnuti i 40 stupnjeva. U središnjim krajevima mjerit će se do 38. Dakako, ostaje i sunčano pa bi rano poslijepodne najbolje bilo provesti negdje u hladu ili klimatiziranom prostoru.

>> U ponedjeljak temperature do PAKLENIH 40 stupnjeva!

Temperatura mora je uglavnom od 25 do 27 stupnjeva, izuzev nekih manjih odstupanja na pojedinim postajama. UV-indeks će sutra biti visok ili vrlo visok u cijeloj zemlji.

Pretežno sunčano nastavit će se i idućih dana, s tim da će u utorak i srijedu uz nešto nestabilniju atmosferu u kopnenom području mjestimice biti šanse i za pokoji pljusak. Pri tom će i vrućina popustiti.

Na moru će također biti sunčano: u utorak će zapuhat umjeren i jak sjeverozapadnjak, a zatim duž obale i bura.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene