Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pripremite se za sparinu, kišu i zastoje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Već danas popodne očekuju se lokalni pljsukovi s grmljavinom, a tijekom noći najviše će ih biti u Dalmaciji. No, sparina nas neće zaobići ni danas kada se očekuju temparature između 30 i 36 Celzijevih stupnjeva.

Tijekom noći i ujutro bit će kiše i grmljavine koja bi trebala prestati popodne. Pokoji poslijepodnevni pljusak moguć je još na jugu Dalmacije, a osvježit će osobito u unutrašnojsti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Veliki problem Slovenci uputili neobičan zahtjev zbog brojnih turista koji će ići prema Hrvatskoj: "To su zatražili prvi put" Ilustracija Jedna osoba ozlijeđena Diljem Hrvatske snijeg i poledica: HAK poziva vozače na oprez, nesreća na A1

Što se tiče prometa i danas zastoji. Zbog prometne nesreće na Riječkoj obilaznici promet teče usporeno u smjeru Zagreba.

Zatvorene su državna cesta (D 309) Samobor-Sveta Nedelja, obilazak je autocestom A 3, Bregana-Lipovac, između čvorova Bobovica ili Sveta Nedelja i dalje spojnom cestom preko Strmca; državna cesta D 55 na dionici između Gradišta i raskrižja za Privlaku, vozi se obilazno preko Cerne županijskom cestom ŽC 4170, državna cesta D 35 na dionici Novi Golubovec-Švaljkovec, obilazak je Novi Golubovec-Zlatar-Zlatar Bistrica-Hum Lug-Švaljkovec-Krapina ili Zabok i obrnuto; dionica državne ceste D 33 Drniša-Pakovo Selo, obilazak je županijskim cestama ŽC 6078 i ŽC 6246 Pakovo Selo-Kaočine-Drniš; državna cesta D 515 Našice - Đakovo na dionici između raskrižja s đakovačkom obilaznicom i Đakovačke Satnice. Obilazak je županijskim cestama prema postavljenoj signalizaciji. Na ostalim cestama prema moru i unutrašnjosti prometuje se bez poteškoća.

Do 19 sati prekinut je promet na dionici državne ceste D 49 Pleternica-Batrina. Obilazak za teretna vozila je preko Starog Slatnika, a osobna obilaze cestom Bučje-Zagrađe.

Pojačan je ulaz osobnih vozila na graničnom prijelazu Metković, Bregana i Macelj (čekanja oko 10 min), a na Kaštelu, u oba smjera.

Na graničnom prijelazu Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h. Zatvoren je međudržavni prijelaz Miljana (Krapinsko-zagorska županija), zbog radova.

Prometnice tijekom vikenda

Na većini prometnica očekuje se vrlo gust promet, posebno na autocestama A 1, A 6 Rijeka-Zagreb, A 2 Zagreb-Macelj, Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (D 8) i Ličkoj magistrali (D 1).

Kritična mjesta, s povremenim dužim čekanjem u koloni bit će autocesta A 1 (tuneli Mala Kapela i Sveti Rok) Zagrebačka i Riječka obilaznica, Karlovac (od Slunja, preko Tušilovića) i autocesta A6, Rijeka-Zagreb (posebice u smjeru Zagreba), odnosno naplate Ivanja Reka i Lučko, tunel Mala Kapela, u smjeru mora, ispred tunela Sveti Rok, također u smjeru mora.

Sve kolone s autocesta, osjetit će i naplatne postaje Zaprešić i Lučko, posebice ulaz na autocestu A 3 na naplatnoj postaji Ivanja Reka.

Gušći promet bit će i ispred tunela Učka, na izlazu s Istarskog ipsilona.

Nešto ugodniju vožnju, u vrijeme gustog prometa na autocesti A 1, možete očekivati po D 1 (Lička magistrala) uz nešto više teretnih vozila.

Granični prijelazi Macelj, Bregana, Pasjak, Rupa, Kaštel, Plovanija, Stara Gradiška, Slavonski Brod i Županja povremeno će biti s kraćim zagušenjima odnosno s dužim kolonama.

HAK savjetuje kako bi na putovanje prema moru trebalo krenuti, ako je moguće, početkom vikenda noću ili rano ujutro.

Za nedjeljni povratak valja odabrati prvi ili središnji dio dana, kako bi se izbjegle gužve pred naplatnim kućicama.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene