Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar Dragan Primorac predložio je Vladi razrješenje Marijana Kajmaka s dužnosti ravnatelja Uprave prosvjetne inspekcije pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, potvrđeno je sinoć iz Ministarstva.


Iz Udruge za borbu protiv kriminala i korupcije "Zviždač" u  priopćenju pozdravili su tu odluku, ističući kako su upravo oni upozorili Ministarstvo na četiri afere u kojima je inspekcija zakazala, a prethodile su odluci Ministarstva.

Vezani članci Slika nije dostupna Afera prisluškivanje: Josipović traži autore 4 dosjea Slika nije dostupna Primorac: Hrvatska konačno treba pravog predsjednika

Riječ je o otkrivanju 600 neregularnih diploma splitskog Pučkog otvorenog učilišta, slučaju u dugoreškoj Srednjoj školi, u kojoj je ravnatelj potpisivao fiktivne ugovore o radu, o sklapanju štetnih ugovora u Đačkom domu u Zadru, te o fizičkim prijetnjama i prisiljavanju na primanje mita u Osnovnoj školi Turanj, navode iz udruge "Zviždač". Dodaju da je u svim tim slučajevima nadležna prosvjetna inspekcija zakazala.

'Za rad prosvjetne inspekcije odgovoran je prvenstveno njezin ravnatelj, pa ovu smjenu smatramo opravdanom i potrebnom. Vjerujemo da ministru Primorcu nije bilo lako, ali povukao je potez bez kompromisa', komentirala je odluku o Kajmakovoj smjeni predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović.

Vesna Balenović i ministar Dragan Primorac potpisali su 30. srpnja 2008. Deklaraciju o suradnji i poticanju javnosti rada. Na osnovi te deklaracije udruzi je omogućen potpun pristup informacijama