Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon četiri afere

Primorac smjenjuje ravnatelja prosvjetne inspekcije

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Dragan Primorac predložio je Vladi razrješenje Marijana Kajmaka s dužnosti ravnatelja Uprave prosvjetne inspekcije pri Ministarstvu znanosti, obrazovanja i športa, potvrđeno je sinoć iz Ministarstva.

Iz Udruge za borbu protiv kriminala i korupcije "Zviždač" u  priopćenju pozdravili su tu odluku, ističući kako su upravo oni upozorili Ministarstvo na četiri afere u kojima je inspekcija zakazala, a prethodile su odluci Ministarstva.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Protivi se izručenju Mostarski odvjetnici brane Purdu Slika nije dostupna Neažurirane web stranice Po Povjerenstvu za sukob interesa Vladu vodi Sanader!

Riječ je o otkrivanju 600 neregularnih diploma splitskog Pučkog otvorenog učilišta, slučaju u dugoreškoj Srednjoj školi, u kojoj je ravnatelj potpisivao fiktivne ugovore o radu, o sklapanju štetnih ugovora u Đačkom domu u Zadru, te o fizičkim prijetnjama i prisiljavanju na primanje mita u Osnovnoj školi Turanj, navode iz udruge "Zviždač". Dodaju da je u svim tim slučajevima nadležna prosvjetna inspekcija zakazala.

'Za rad prosvjetne inspekcije odgovoran je prvenstveno njezin ravnatelj, pa ovu smjenu smatramo opravdanom i potrebnom. Vjerujemo da ministru Primorcu nije bilo lako, ali povukao je potez bez kompromisa', komentirala je odluku o Kajmakovoj smjeni predsjednica udruge "Zviždač" Vesna Balenović.

Vesna Balenović i ministar Dragan Primorac potpisali su 30. srpnja 2008. Deklaraciju o suradnji i poticanju javnosti rada. Na osnovi te deklaracije udruzi je omogućen potpun pristup informacijama

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene