Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protivi se izručenju

Mostarski odvjetnici brane Purdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostarski odvjetnici Josip Muselimović i Ana Primorac preuzeli su obranu hrvatskoga branitelja Tihomira Purde, uhićena u Bosni i Hercegovini po međunarodnoj tjeralici koju su izdale sudske vlasti u Srbiji, izvijestio je odvjetnički ured Muselimović i Primorac.

U kratku priopćenju iz odvjetničkog ureda najavljeno je da će tijekom srijede odvjetnici posjetiti Purdu u Zenici, gdje je u pritvoru po sudskom nalogu.

Pročitajte i ovo Gong upozorio na eventualne izborne nepravilnosti Zabilježili nepravilnost Mostarski HDZ pozivao građane da se registriraju u njihovim prostorijama, Gong upozorio: "Obavijestili smo Povjerenstvo" Slika nije dostupna Odvjetnik Josip Muselimović 'Tražit ćemo da se Purdi sudi u Hrvatskoj'

Odvjetnik Muselimović u izjavi za medije u Mostaru nije želio komentirati slučaj Tihomira Purde dok ne prouči slučaj.

>> VIDEO: Skup ispod vukovarskog vodotornja i molitva za Purdu

>> 'Purda se izričito protivi izručenju Srbiji'

Istodobno Purda je preko svoga odvjetnika po službenoj dužnosti Dražena Zubaka izrazio odlučno protivljenje izručenju Srbiji. Odvjetnik Zubak istaknuo je kako je Purda traumatiziran činjenicom da je i sam bio zatočenikom srpskih logora te kako ne vjeruje da bi ga u Srbiji očekivalo pošteno suđenje.

Tihomir Purda se usprotivio izručenju Srbiji i na prošlotjednu ekstradicijskom ročištu na Sudu BiH. To znači da je Purdi određen pritvor od osamnaest dana, a to je ujedno rok u kojemu srbijansko pravosuđe mora BiH dostaviti službeni zahtjev za izručenje uz potrebnu dokumentaciju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene