Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novine su prije nekoliko dana pronašli radnici prilikom rušenja stare kuće koja je bila u vlasništvu Veljka Krakana, stanovnika Jagodnjaka koji je preminuo prije mnogo godina.


'Ne mogu vjerovati da je netko u Hrvatskoj 1938. čitao engleske novine', napisao je Ljubomir Domjanović u pismu britanskom The Guardianu kojem je poslao odrezak novina Manchester Guardiana datuma 22. listopada 1938. godine.

Vezani članci Ozlijeđeni migrant (Foto: screenshot/YouTube/Guardian News) MUP demantirao napise britanskog Guardiana te očitao bukvicu njihovu novinaru Ozlijeđeni migrant (Foto: screenshot/YouTube/Guardian News) Na portalu britanskog Guardiana osvanula snimka krvavog migranta: "Hrvatska policija lomi kosti"

Kako piše ovaj stanovnik Jagodnjaka, naselja u Baranji, novine su prije nekoliko dana pronašli radnici prilikom rušenja stare kuće koja je bila u vlasništvu Veljka Krakana, stanovnika Jagodnjaka koji je preminuo prije mnogo godina.

SARAJEVO U STRAHU 'Teroristički napad je loša vijest za Hrvatsku'

U pronađenom tekstu, navodi Damjanović, mogu se iščitati poruke čija bi snaga mogla biti jednako važna kao i u doba kad su objavljene. Na početku Drugog svjetskog rata, tekstovi, poput ovog, izražavali su duboku zabrinutost za budućnost naroda Europe, a u tekstu se spominje i nadolazeća oluja.

'Nekako me trenutna situacija podsjetila na ovu 1938. godinu', kazao je Damjanović u tekstu kojeg je objavio britanski The Guardian.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook