Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz davnih godina

Prilikom rušenja stare kuće u Hrvatskoj pronađeno zanimljivo otkriće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novine su prije nekoliko dana pronašli radnici prilikom rušenja stare kuće koja je bila u vlasništvu Veljka Krakana, stanovnika Jagodnjaka koji je preminuo prije mnogo godina.

'Ne mogu vjerovati da je netko u Hrvatskoj 1938. čitao engleske novine', napisao je Ljubomir Domjanović u pismu britanskom The Guardianu kojem je poslao odrezak novina Manchester Guardiana datuma 22. listopada 1938. godine.

Pročitajte i ovo Policija, ilustracija Očevid u tijeku Strava u Baranji: Pronađen mrtav muškarac, sumnja se na nasilnu smrt. Uhićen član njegove obitelji Slika nije dostupna Od 30. lipnja Pokreću novi dnevni list u Srbiji: Odbile ih sve tiskare, našli domišljato rješenje - tiskat će ga u Hrvatskoj

Kako piše ovaj stanovnik Jagodnjaka, naselja u Baranji, novine su prije nekoliko dana pronašli radnici prilikom rušenja stare kuće koja je bila u vlasništvu Veljka Krakana, stanovnika Jagodnjaka koji je preminuo prije mnogo godina.

SARAJEVO U STRAHU 'Teroristički napad je loša vijest za Hrvatsku'

U pronađenom tekstu, navodi Damjanović, mogu se iščitati poruke čija bi snaga mogla biti jednako važna kao i u doba kad su objavljene. Na početku Drugog svjetskog rata, tekstovi, poput ovog, izražavali su duboku zabrinutost za budućnost naroda Europe, a u tekstu se spominje i nadolazeća oluja.

'Nekako me trenutna situacija podsjetila na ovu 1938. godinu', kazao je Damjanović u tekstu kojeg je objavio britanski The Guardian.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene