Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Večer za sigurne korake

Prikupljeno pola milijuna kuna za razminiravanje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od pola milijuna kuna prikupljeno je u dobrotovornoj gala priredbi pod nazivom Večer za sigurne korake.

Organizator, Američka gospodarska komora u Hrvatskoj i pokrovitelji, veleposlanstava SAD-a i Kanade prihod su namijenili razminiranju u Zadarskoj županiji. U sklopu inicijative koja se nekad zvala Noć tisuću večera u proteklih je deset godina prikupljeno gotovo šest milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Minska polja Vlada za razminiranje u proračunu predvidjela manje novca nego lani Slika nije dostupna Potpisan ugovor Milijun kuna za razminiravanje Nacionalnog parka Krka

16 godina nakon završetka rata, u Hrvatskoj je još uvijek gotovo 800 kilometara četvornih minski sumnjivog područja u 12 županija. 'Želim čestitati i zahvaliti svim sponzorima i donatorima koji podržavaju razminiranje u Hrvatskoj', rekao je Hoyt B. Yee, zamjenik veleposlanika SAD-a u Hrvatskoj. 'Najveća zahvala ide pirotehničarima. Oni koji svaki dan idu na svoj posao, koji riskiraju svoj život svaki dan da to rade. Tako, ovo je sve lijepo, ali mislim da njima najveća zahvala', rekao je Don Markušić, predsjednik AmChama u Hrvatskoj.

'Mi od prvih večera ovoga tipa, tad se to zvalo Noć tisuću večera, smo donatori, kao donatori sudjelujemo, a ovo je treća godina od deset koje su se organizirale da Zadarska županija dobiva zapravo sredstva za razminiranje na svom području', rekao je Davor Lonić iz Zadarske županije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene