Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nekoliko vijećnika Skupštine Istarske županije i članova županijskog Poglavarstva tijekom dana zaprimilo je SMS poruke prijetećeg i uznemirujućeg sadržaja, priopćila je istarska policija.


Prema riječima načelnika Operativno-komunikacijskog centra PU istarske Marka Petkovića, obavijest o tome policija je zaprimila iz ureda istarskog župana nakon čega su poduzete operativne radnje i mjere u cilju utvrđivanja autora prijetećih poruka.

Vezani članci Vlak naletio na vozilo u blizini Vodnjana 01 Tragedija u Istri: Vlak naletio na automobil, poginula jedna osoba Istarski stožer poziva na poštivanje mjera Hladan tuš iz Berlina: Njemačka i Istru uvrstila na listu rizičnih područja, uz još jednu hrvatsku županiju

'Poruke su isključivo prijetećeg i uznemirujućeg karaktera, a u njima nije naveden konkretan povod', naglasio je načelnik Petković.

Pročelnik kabineta istarskog župana Miodrag Čerina potvrdio je kako je on osobno o zaprimljenim porukama izvijestio istarsku policiju.

'Tijekom jutra javili su se vijećnici županijske Skupštine i pojedini članovi Poglavarstva koji su s razlogom bili uznemireni zaprimljenim porukama', kazao je Čerina.

'Pazite šta radite', 'Na crnoj ste listi', 'Pripazite za što dižete ruke' - otprilike su tog sadržaja bile poruke upućene vijećnicima i članovima poglavarstva.

Na pitanje imaju li one veze s aferom oko tvornice 'Rockwool' ili pak izgradnjom županijskog Centra za gospodarenje otpadom 'Kaštijun' o kojemu se u posljednje vrijeme vode burne rasprave po pitanju njegove opravdanosti, pročelnik Miodrag Čerina rekao je kako konkretnih navoda u tim porukama nije bilo.