Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ana Rukavina, žena zbog čijih se dirljivih riječi cijela Hrvatska digla na noge, preminula je na današnji dan prije 7 godina.


Na današnji dan 2006. godine umrla je Ana Rukavina, hrvatska novinarka. Rođena je u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i Centar za kulturu u Križanićevoj ulici. Studirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti, gdje je diplomirala 12. listopada 2001.

Radila je u gradskoj rubrici Vjesnika od ožujka 2002. Kasnije se preselila u Šibenik, gdje se udala i nastavila raditi kao dopisnica Vjesnika. Sredinom 2005. dijagnosticirana joj je leukemija. Liječila se na Odjelu za transplantaciju koštane srži na KBC-u na Rebru i počela se oporavljati, da bi se u listopadu 2006. bolest vratila.

>> Prije točno 6 godina osnovana Zaklada koja je pomogla spasiti 25 života

Napisala je dirljivo pismo o svojim tegobama, moleći za pomoć u liječenju, jer je postojala mogućnost da ode na terapiju u SAD. Njeno pismo jako se brzo proširilo po internetu i drugim medijima te je velik broj ljudi ponudio pomoć. Željela je usmjeriti pozornost javnosti na nedostatak donora koštane srži i na potrebu osnivanja banke matičnih stanica iz pupkovine.

Umrla je 26. studenog 2006. Nakon njene smrti, osnovana je 'Zaklada Ana Rukavina', koja prikuplja sredstva za razvoj Hrvatskog registra donora koštane srži. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook