Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smjene u čistoći

Građani bijesni: Zagreb se guši u neodvezenom smeću, a Bandić ima odgovor u svome stilu

Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr)
Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Ponovno problemi s otpadom u Zagrebu. Građani se bune zbog nagomilanog otpada, a gradonačelnik Bandić situaciju smiruje najavljujući smjene u Čistoći.

Zagrepčani su jako ljutiti zbog prenatrpanih kontejnera za odvojeni otpad i hrpe smeća pored njih. Žale se na neodgovorne sugrađane, ali i na to da se odvojeni otpad ne odvozi dovoljno često.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Plastika - 3 Gomila se danima Novi problemi s otpadom na Jakuševcu: "Tomašević naglo ušuti kada treba reći o suradnji s Pripuzovim tvrtkama"

Ogorčeni su jer se otpad, posebice odvojeni, rijetko odvozi.

"Često puta to se napuni i stoji dok mi kao građani ne tražimo da se makne", govori Mato iz Zagreba.

Iz Čistoće pozivaju građane da dojave gdje treba doći. "Operateri pozivnog centra dostupni su 24 sata dnevno, a odmah nakon zaprimanja dojave o bilo kojoj komunalnoj nepravilnosti organizirat će sva potrebna postupanja nadležnih službi. Napominjemo da se sve lokacije zelenih otoka prazne 0-24 sata u tri smjene", stoji u odgovoru Čistoće.

Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Smeće u Zagrebu (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Veliki problem su i oni građani koji svoje smeće ne odvajaju i bacaju ga gdje stignu.

Gradonačelnik Milan Bandić problem rješava najavama smjene u čistoći. "Ako neko zakaže mora otići i netko sposobniji, bolji i odgovorniji bi trebao nastaviti", govori Bandić.

Gradska oporba kaže da je na naplatu došao problem koji se 15 godina nije rješavao. "Problem se mora rješavati sustavno, a nekim malim smjenama, vatrogasnim smjenama nekih ljudi na koje se pokušava prebaciti cijela odgovornost", govori gradski zastupnik, Tomislav Tomašević.

Problema će biti, kažu u Zelenoj akciji i kad krene obvezno odvajanje otpada. "Čistoća je, kažem, opet našla jedan loš model gdje će djelomično biti samo to odvajanje na kućnom pragu gdje neće biti nikakve kontrole, nadzora, što opet znači da će dolaziti do miješanja otpada" govori Marko Košak iz Zelene akcije.

A sve skupa na kraju će ići preko leđa i džepova građana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene