Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tužna vijest

Odlazak poznatog zagrebačkog odvjetnika: Preminuo Krešimir Krsnik

Krešimir Krsnik, poznati zagrebački odvjetnik, preminuo je u 65. godini.

Krešimir Krsnik, poznati zagrebački odvjetnik, preminuo je noćas u 65. godini. Krsnik je preminuo u bolnici, gdje se liječio od zaraze koronavirusom. 

Krsnik je rođen u Zagrebu 1956 godine. Diplomirao je na zagrebačkom Pravnom fakultetu.

Na početku svoje odvjetničke karijere bavio se s nekim od najzahtjevnijih predmeta s područja kaznenog prava. Kao branitelj se pojavljivao u medijski najeksponiranijim kriminalnim slučajevima, od kojih su mnogi utjecali na formiranje sudske prakse hrvatskog pravosuđa.

Bio je među prvim hrvatskim odvjetnicima koji su sudjelovali u obrani haških optuženika, a među malobrojnim je braniteljima koji su pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju (ICTY) bili angažirani u više postupaka.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Čovjek od povjerenja Bandićev odvjetnik Krsnik za DNEVNIK.hr: "Neprimjereno je sada govoriti o postupcima protiv njega... Uvijek je bio isti, neumoran, samo jurnjava"

Pročitajte i ovo Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) pozivaju se na provjereno Manevar obrane: Sud nije donio odluku o optužnici za silovanje protiv Damira Škare

Jedan je od osnivača i prvi potpredsjednik Udruge odvjetnika koji zastupaju pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju. 

Bio je svojedobno u odvjetničkom timu bivšeg premijera Ive Sanadera, a dugi niz godina zastupao je i pokojnog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića u raznim aferama. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene