Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slavni umjetnik fotografije Ivo Eterović preminuo je u četvrtak u Beogradu u 76. godini.


Ivo Eterović je rođen 1935. godine u Splitu, fotografijom se profesionalno bavi od 1956. godine, a od 1959. radi u Beogradu, koji je izabrao kao mjesto trajnog boravka. Najpoznatiji je po fotografijama brojnih gradova, ali i po portretima Tita i Jovanke Broz. U posljednje vreme je dosta fotografisao i papu Benedikta XVI, pa je planirao i izložbu i monografiju o poglavaru Katoličke crkve.

Vezani članci Politička škola Kumrovec (FOTO: Matija Topolovec/Pixsell) - 6 Sablasna ruševina: Osnovao ju je Tito, u njoj je predavao i Borut Pahor, a danas propada Jahta Jadranka (Foto: Pixsell,Ivo Cagalj) Crnogorci je proglasili suvišnom: Prodaje se najluksuznija Titova jahta, evo i po kojoj cijeni

>> 'Tito je jeo za dvojicu, pio za trojicu!'

Eterović je široj javnosti vjerovatno najpoznatiji kao Titov osobni fotograf. Do Tita je došao gotovo slučajno, kada je kipar Antun Augustinčić bivšem predsjedniku SFRJ predložio da njegove biste radi prema Eterovićevim fotografijama.

'Svidjelo mu se što sam Dalmoš, što nikad nisam uljepšavao stvari. Ja nisam titoista, dobio sam profesionalnu priliku života i iskoristio sam je', rekao je Eterović o suradnji s tatom.