Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milovan Mića Stojanović bio je glavni Titov kuhar od 1956., pa sve do Titove smrti 1980. Patentirao je preko 200 danas nacionalnih srpskih jela, uključujući i glasovitu Karađorđevu šniclu.


Mića je kuhao za razne državnike, od Indire Gandhi, preko Fidela Castra, do Gadafija i Churchilla! U toj bogatoj i ukupsnoj povijesti, svjedočio je i mnogim anegdotama.
Za Tita kaže da je 'jeo za dvojicu, pio za trojicu, ali se nikada nije napijao te je volio jesti sve'.

Vezani članci Gordan Grlić Radman (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Ministar Grlić Radman uputio otvoreno pismo šefu njemačke televizije ZDF zbog jugo propagande u dokumentarcu "Balkan u plamenu: Jugoslavija - bačva baruta" Politička škola u Kumrovcu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Gdje je zapelo s kupovinom bivše političke škole u Kumrovcu? "Imaju Kinezi kapital, ali ne žele samo tako novac podijeliti po Hrvatskoj"

Mića je jednom čak i glumio Titova dvojnika, kada je obavještajna služba zaprimila dojavu o mogućem atentatu. Tada su Tito i kuhar Mićo zamijenili sobe.

Danas je Mića u zasluženoj mirovini, piše memoare i povremeno daje intervjue. Zato ne propustite priliku i pogledajte što je Mićo još otkrio u Red Carpetu!