Obavijesti Video Pretražite Navigacija

'Premijerskog kandidata nećemo birati na temelju ankete'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
V. d. predsjednika SDP-a Željka Antunović opovrgnula je novinske napise o tome da je na radnom stranačkom sastanku dogovoreno da će stranka svog premijerskog kandidata birati na temelju ankete o popularnosti SDP-ovaca među građanima.

Antunović se u Hrvatskom saboru osvrnula na današnje medijske napise o tome da je na tom sastanku u stranačkoj središnjici glavni zagrebački SDP-ovac Milan Bandić predložio, a većina se SDP-ovaca i suglasila, da se premijerski kandidat bira na temelju istraživanja o popularnosti.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

"Bandić nije ni bio na tom sastanku, došao je u središnjicu nakon sastanka i zadržao se u neformalnom razgovoru uz kavu s nekim članovima stranke. Na sastanku nije bilo riječi ni o kakvim anketama", izjavila je Antunović novinarima.

Antunović je naglasila kako se "na štetu SDP-a barata mišljenjem da će se bilo što odlučivati na temelju nekih anketa", te da ona, kao v.d. predsjednika stranke, u javnost može izlaziti samo sa svojim ili službenim stavovima stranke.

"SDP je jaka stranka koja svoje odluke donosi samostalno i ne može i ne smije prihvatiti bilo čije diktate i želje o tome kako će uređivati svoja unutarnja pitanja", ocijenila je vršiteljica dužnosti predsjednika SDP-a Željka Antunović.

Na sastanku se, dodala je, raspravljalo o stranačkim pripremama za subotnju sjednicu Glavnog odbora SDP-a, na kojoj će biti donesena odluka o održavanju izvanredne Izborne konvencije stranke, na kojoj će se birati predsjednik stranke.
 
"Ne želim sudjelovati u inflaciji medijskih špekulacija i inflaciji kandidata", rekao je Bandić nakon sjednice Gradskog poglavarstva upitan želi li se kandidirati za čelnog čovjeka SDP-a ili SDP-ovog kandidata za premijera. 

Mnogi bi htjeli, kazao je, da mediji u SDP-u izaberu kandidate za predsjednika i premijera, ali "to ćemo ipak morati učiniti mi sami". 

Bandić je naglasio i kako želi da socijaldemokracija u Hrvatskoj bude isto ono što je u Zagrebu već sedam godina te dodao kako će tome u prilog zagrebački SDP "donijeti u dotu" jednu trećinu biračkog tijela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene