Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uglavnom bižuterija

Premijerkini broševi koštaju oko 30.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg premijera krasili su satovi, a aktualnu premijerku Jadranku Kosor broševi. I dok je zbirka satova dosezala cifru od 150 tisuća eura, broševi su vrijedni oko 30.000 kuna.

Iako su jedni pogađali jesu li to Swarovski broševi, drugima je zanimljivija bila poruka koju nose. Premijerkini broševi često nisu skupocjen nakit, nego cijenom pristupačni broševi, prenosi Večernji list. Takvi broševi su cijenom pristupačni, jer je to uglavnom bižuterija s ponekom iznimkom zlata ili čak skupocjenih kristala. 'Teško je pouzdano reći prema slici, ali čini se da je osnovni premijerkin izbor srebro i bižuterija te da novčana vrijednost nije u prvom planu koliko poruka koju želi prenijeti,' rekao je Mario Nokaj, predsjednik Fajna, udruge autora nakita.

Pročitajte i ovo Pacijenti u čekaoni Osigurajte se Nova odluka HZZO-a: Poskupile zdravstvene usluge za dio pacijenata Zgrada - 2 čeka se stambena strategija Mladi sve teže do prve nekretnine, reporter izračunao kad i što točno mogu kupiti

Nokaj je upozorio da sa simbolikom broševa treba oprezno postupati i da ne treba ostavljati previše prostora za krive interpretacije. 'Zahvaljujemo premijerki što je skrenula pozornost na nakit i kako se njime može komunicirati. No važno je reći da premijerka nosi bižuteriju i uvozni nakit jer se uz ovakva davanja zlatarima ne isplati ni proizvoditi. Nakit nije luksuz, nego tradicija i naslijeđe,' dodao je Nokaj. Zlatari plaćaju porez na luksuz i opterećeni su s 58 posto različitih poreza. Luksuzom su proglašeni zlatni i srebrni nakit. Zlatari se nadaju da će premijerka koristiti usluge domaćih zlatara kako bi im pomogla i stvorila im veću popularnost među građanima.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene