Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Splitski Škver će sutra opet u štrajk upozorenja. Za sada, na ulazu u brodogradilište, a uskoro, kažu, na splitskoj Rivi.


Traže da se naši pregovarači koji u ponedjeljak odlaze u Bruxelles razgovarati o brodogradnji izjasne hoće li tražiti da se ukine zabrana o gradnji novih brodova u Hrvatskoj. Za sada je gradnja stopirana do privatizacije brodogradilišta, kako na teret države ne bi pali eventualni novi gubici škverova. No, posljednji brodovi se dovršavaju, posla nestaje, dijele se posljednje plaće. Škverani su stoga danas u Splitu očekivali premijerku Kosor te se ljute što nije došla. Ona pak uzvraća da su oni bili pozvani kod ministra Popijača što oni demantiraju.

Vezani članci Sporna SMS poruka (Foto: Dnevnik.hr) Brodosplit u SMS-u okrivio Živi Zid za kašnjenje plaća, oni oštro odgovorili Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr) Živi Zid optužio Brodosplit za korupciju zbog spornog aneksa

>> Sindikat metalaca prijeti prosvjedima, traže sastanak s Kosor

>> 'Proizvodnja Brodosplita ovisi i o samim radnicima'

'Premijerka nije došla vjerojatno zato što nam nema što reći i zato što se boji prosvjeda', rekao je Vedran Dragičević ispred Sindikata metalaca RH dok njegov kolega Joško Franić iz sindikata Brodosplita najavljuje novi prosvjed. 'Ako ne dobijemo nikakve informacije do slijedećeg tjedna kada pregovarači idu u Bruxelles, sigurno je kako ćemo organizirati veliki prosvjed na splitskoj rivi', zaključio je Franić.