Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio obilazak Slavonije

PREMIJER O 9-SATNOM RADNOM VREMENU 'Prvi put čujem za to'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski premijer Tihomir Orešković, odgovarajući na novinarska pitanja osvrnuo se na presudu Šešelju, ali i odgovorio na informacije o 9-satnom radnom vremenu.

Premijer Tihomir Orešković završio je svoj dvodnevni posjet Slavoniji, a u petak, za vrijeme posjeta Cerni osvrnuo se na broj agencije za koje kaže da ih imamo previše.

Pročitajte i ovo Zdravstvo u Hrvatskoj - 4 Teško do zdravstvene skrbi U ovom dijelu Hrvatske liječnika - ni za lijek: Mladi ne žele u manje sredine, a za one koji su ostali nema tko brinuti Slika nije dostupna Upoznao se s problemima Evo što je premijer Orešković poručio Slavoncima

'Imamo oko 56 agencija, ali plan ih je smanjiti za 13 do 15 o čemu smo počeli razgovarati prošli tjedan. Moramo pojačati efikasnost', kazao je premijer te se potom osvrnuo na informacije o uvođenju 9-satnog radnog vremena za koje, kako kaže, prvi puta čuje.

'Prvi put čujem za to i ne znam odakle je došlo' rekao je Orešković.

Premijer Orešković završio je svoj dvodnevni posjet Slavoniji. Obišao je nekoliko poljoprivrednih imanja i uspješnu tvrtku te poslovnu zonu u Otoku. Iz prve je ruke doznao sve o uzgoju svinja i o uspješnom OPG-u koji je među prvima uveo kap po kap navodnjavanje i zbog toga privukao izraelske ulagače.

Premijer je pojasnio ideju o ulagaču s Bliskog istoka koji je zainteresiran za 10 tisuća hektara zemljišta te što bi to značilo za slavonske poljoprivrednike. Orešković će uskoro nastaviti obilazak Hrvatske.

'Nećemo nikome ništa uzeti, nikome ništa prodati. Moja putovanja nisu nikakva promocija. Meni je bilo drago slušati sve i upoznati. I kad sam došao sam rekao da mi je prioritet gospodarstvo, kako ću to pokrenuti ako ne vidim i slušam', poručio je Orešković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene