Obavijesti Video Pretražite Navigacija
premijer šuti

DNEVNIK.hr doznaje: Premijer je znao da će Marić podnijeti ostavku, otkrivamo zašto je neće komentirati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Otkako je ministar državne imovine Goran Marić podnio ostavku, očekuje se komentar premijera Andreja Plenkovića, ali kako doznajemo, on se neće oglasiti. Barem ne još.

Ministar Goran Marić podnio je ostavku usred Novog Vinodolskog, nakon potpisivanja ugovora o darivanju državnih nekretnina Gradu.

Pročitajte i ovo Voditelji Dnevnika Nove TV, Romina Knežić i Petar Pereža Jedan odbio, drugi pristao Propustili veliku priliku - čelnici najvećih stranaka nisu iskoristili poziv Dnevnika Nove TV: "Ja sam jedva čekao" Trajekt Jadrolinije u splitskoj luci Pismo vrhu kompanje Sindikat Jadrolinije traži ostavku predsjednika Uprave: ''Znao je da brod Oliver nije spreman''

Lovro Kuščević podnio je ostavku u HDZ-u, premijer Andrej Plenković njegova je nasljednika predstavio na cesti ispred Banskih dvora. Ministar Goran Marić podnio je ostavku nakon potpisivanja ugovora. Osim što su se otvorila pitanja je li njegov potpis na ugovoru uopće valjan, otvorilo se i pitanje je li premijer znao da će Marić na taj način objaviti da odlazi iz Vlade. Kako doznajemo Plenković i Marić dogovorili su da na početku ovoga tjedna podnese ostavku, a događaj u Novom Vinodolskom od ranije mu je bio u rasporedu.

Satima nakon ostavke još nema nikakve službene reakcije iz Vlade, a DNEVNIK.hr doznaje da se Plenković barem zasad ni neće oglašavati. Predsjednik Vlade čeka da dovrši cijelu kadrovsku križaljku, pa će sve bivše, ali i buduće ministre HDZ-u i koalicijiskim partnerima predstaviti u paketu.

Sjednica Sabora na kojoj će se birati novi ministri trebala bi biti u petak. Dotad predsjednik Vlade mora pronaći nasljednike za ispražnjena mjesta. Za Lovru Kuščevića već je našao Ivana Malenicu, ali još nije rekao tko će zamijeniti Mariju Pejčinović Burić, kao ni Gorana Marića. Očekuje se da će otići još najmanje jedan član Vlade. Još se ne zna hoće li i on/ona podnijeti ostavku ili će ju/ga premijer morati smijeniti.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene