Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nema političke volje

Prekinuta blokada riječkog Filozofskog fakulteta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Blokada Filozofskog fakulteta u Rijeci od danas se prekida, odluka je sinoćnjega studentskog plenuma toga fakulteta. Studenti okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje izvijestili su da je ta odluka donesena iz objektivnih razloga.

Naime, ustvrdili su, da za potpuno javno financirano visoko obrazovanje ima novca, ali ne i političke volje. Zaključili su da je borba za posve besplatno obrazovanje najprije političke naravi te da svaka politička borba ima svoj proces i različite faze kroz koje mora proći, stoji u njihovu priopćenju.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Blokada riječkoga filozofskog fakulteta počela je 24. studenoga, a od riječkih visokoškolskih ustanova bila je blokirana, od 26. do 29. studenoga, samo Akademija primijenjenih umjetnosti. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene