Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Blokada Filozofskog fakulteta u Rijeci od danas se prekida, odluka je sinoćnjega studentskog plenuma toga fakulteta. Studenti okupljeni u Nezavisnu inicijativu za besplatno obrazovanje izvijestili su da je ta odluka donesena iz objektivnih razloga.


Naime, ustvrdili su, da za potpuno javno financirano visoko obrazovanje ima novca, ali ne i političke volje. Zaključili su da je borba za posve besplatno obrazovanje najprije političke naravi te da svaka politička borba ima svoj proces i različite faze kroz koje mora proći, stoji u njihovu priopćenju.

Vezani članci Tegljenje broda Ever Given koji se nasukao u Sueskom kanalu Pogledajte video: Kontejnerski brod koji je blokirao Sueski kanal napokon pluta Prosvjed u Šarengradu - 3 Mještani Šarengrada prosvjedovali zbog kamiona koji im se zabijaju u kuće: ''Samo čekam da se složi, da padne, da me zaruši''

Blokada riječkoga filozofskog fakulteta počela je 24. studenoga, a od riječkih visokoškolskih ustanova bila je blokirana, od 26. do 29. studenoga, samo Akademija primijenjenih umjetnosti. (Hina)