Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi oblik puškaranja

Pregled tjedna: Šokantan haški rasplet prošlog, a Hrvatska se već našla usred novog, "hibridnog rata"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neočekivan i šokantan rasplet zadnje haške presude sablaznio je sve, i u sudnici i pred televizijskim ekranima. Slobodan Praljak otrovao se pred svima!

Na pitanje kako je Slobodan Praljak došao do otrova još nema odgovora. Pljušte kritike zbog niza sigurnosnih propusta, odgovornost je neupitna.

Sud je rekao svoje i potvrdio kazne: ostaje uteg udruženog zločinačkog pothvata za koji Haag smatra odgovornom nekadašnju hrvatsku politiku, pod vodstvom Franje Tuđmana. Ukupno 111 godina zatvora - šestorka je proglašena krivom za ubojstva, silovanja deportacije, protjerivanje civila, mučenja zarobljenika... Potvrđen je međunarodni oružani sukob.

Pročitajte i ovo Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov ''Policija nema milosti, starog znanca s ceste su poslali na tri mjeseca u zatvor'' Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov Nova porezna runda koju je zaigrao ministar financija neke je usrećila više, neke manje

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je u političkoj akciji, Haški sud će kritizirati pred Vijećem sigurnosti UN-a. Premijer Andrej Plenković spominje i reviziju.

Bauk hibridnog rata zadnjih dana kruži nad Hrvatskom. Pod tim se izgovorom i Damir Krstičević branio od onih, koji su ga prozvali da je prepisivao na američkoj ratnoj školi.

Idealan je to odgovor na svaku kritiku. Svi su protiv svih, a onaj koji je temu nametnuo ne kaže tko to napada.

Ako nije "patka", Mađari nemaju ništa protiv da INA promijeni vlasnika. Andrej Plenković i Viktor Orban opet su se našli za istim stolom. Susret u Budimpešti, kako sada stvari stoje, mogao bi imati i prve konkretne rezultate.

Što nam je još donio protekli tjedan, pogledajte u videoprilogu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene