Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predstavnici Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak izjavili su nakon današnjeg sastanka s premijerom Zoranom Milanovićem da su zadovoljni potporom koju im je on iskazao.


"Zadovoljni smo sastankom jer smo dobili podršku premijera u nastojanju da održimo sisačku rafineriju", izjavila je nakon sastanka gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

Vezani članci Život s koronavirusom, ilustracija U primorskoj županiji od petero novozaraženih nitko nije bio cijepljen, na sjeveru zemlje se pohvalili visokom procjepljenošću Zoran Milanović Milanović bocnuo Srbiju zbog Tesle na kovanicama eura: "Boris je požrtvovno išao čelom tamo gdje se Milorad ne usudi čizmom"

Kaže da su članovi stožera premijeru podastrli podatke koji pokazuju da rafinerija može profitabilno poslovati.

Na pitanje kakvu konkretnu podršku su dobili od Milanovića, odgovorila je da je podrška stigla u smislu nastojanja da se proizvodnja u Sisku nastavi. Upitana pak postoje li mehanizmi koji bi Inu mogli na to natjerati, odgovorila je da sa strane premijera ne postoje osim pozitivnog pritiska i istupa u medijima, s obzirom na omjere u Nadzornom odboru i Upravi Ine, ali i ocijenila da unatoč tome premijerova podrška puno znači.

Čelnik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić kazao je da je premijer dao podršku nastojanjima za održanje rafinerije.

'Rafinerija Sisak ključna za energetsku neovisnost Hrvatske'

"Zadovoljni smo sastankom i očekujemo daljnje poteze", rekao je Sekulić te ustvrdio da "druga strana" ne čeka i ide i dalje zacrtanim smjerom te upozorava da se cijeloj Ini sastavljaju popisi za smanjenje broja radnika.

Dodaje da je u rafineriji 101 radnik dobio ponudu odlaska uz otpremninu i da potezi uprave ukazuju da je cilj zatvaranje Rafinerije nafte Sisak, dok radnike zanima nastavak proizvodnje, modernizacije i zapošljavanje.

"Radnici danas mogu biti mirniji, dobili smo podršku premijera, a bez Vlade MOL ne može ugasiti Rafineriju nafte Sisak", dodao je član Stožera Zdravko Dužić.

Prerada domaće nafte u Rafineriji nafte Sisak obustavljena je od srijede, 14. siječnja, za što iz Ine kažu da predstavlja uobičajenu mjeru optimizacije poslovanja, a ne zatvaranje rafinerije, dok iz Stožera za obranu sisačke rafinerije upozoravaju da je sve izglednije njezino trajno zatvaranje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook