Država reže administrativne prepreke u pristupu europskim strukturnim i investicijskim fondovima. Ministrica Gabrijela Žalac predstavila je novi, elektronički sustav e-Fondovi.


Njegovim uvođenjem ukidaju se papirnati dokumenti, ubrzava se komunikacija s korisnicima bespovratnih sredstava i stvara se baza podataka.

Vezani članci Mislav Bago razgovara s ministricom regionalnog razvoja Gabrijelom Žalac (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministrica Žalac u Dnevniku Nove TV: "Ne može seljak žeti u polju i pisati projekt. Postoje ljudi koji to znaju raditi" Slika nije dostupna Predstavljena mobilna aplikacija za informacije o natječajima za EU fondove

Time se osigurava potpuni revizorski trag, a skratit će se i vrijeme te potrebna dokumentacija kod ponovnog korištenja informacija iz javnih registara.

"Ono što je za sustav EU fondovi sigurno jedna novina, to je da je sveobuhvatno informatičko rješenje za učinkovito upravljanje i praćenje svih dakle oprativnih programa i provedbe projekata unutar istih u ovoj financijskoj perspektivi, a što se tiče ove prve faze unutar našeg operativnog programa Konkurentnost i kohezija", kaže ministrica Žalac.