Država reže administrativne prepreke u pristupu europskim strukturnim i investicijskim fondovima. Ministrica Gabrijela Žalac predstavila je novi, elektronički sustav e-Fondovi.


Njegovim uvođenjem ukidaju se papirnati dokumenti, ubrzava se komunikacija s korisnicima bespovratnih sredstava i stvara se baza podataka.

Vezani članci Nataša Tramišak Hrvatskoj je odobren najveći razvojni Program iz EU fondova: "Iznos od 5,2 milijarde eura omogućit će podizanje standarda i otvoriti niz prilika" Nataša Tramišak Ministrica Nataša Tramišak: "Prve nepravilnosti zabilježene su zbog nepoznavanja Zakona o javnoj nabavi"

Time se osigurava potpuni revizorski trag, a skratit će se i vrijeme te potrebna dokumentacija kod ponovnog korištenja informacija iz javnih registara.

"Ono što je za sustav EU fondovi sigurno jedna novina, to je da je sveobuhvatno informatičko rješenje za učinkovito upravljanje i praćenje svih dakle oprativnih programa i provedbe projekata unutar istih u ovoj financijskoj perspektivi, a što se tiče ove prve faze unutar našeg operativnog programa Konkurentnost i kohezija", kaže ministrica Žalac.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju