Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U 17 sati u središnjici stranke okupilo se predsjedništvo SDP-a.


Predsjedništvo SDP-a okupilo se poslije 17 sati u središnjici stranke na sjednici na kojoj bi trebalo odlučiti o prijedlogu Mosta da potpišu sporazum o tripartitnoj vladi na čelu s nestranačkim premijerom ili kandidatom Mosta.

Vezani članci Gari Cappelli - 2 HDZ-ov Gari Cappelli napada utvrdu Zlatka Komadine: Aktualni SDP-ov župan nikada nije morao u drugi krug Peđa Grbin - 2 Predsjedništvo SDP-a odlučilo raspustiti dio zagrebačke i vukovarske organizacije: "To je presedan"

Članovi Predsjedništva prije sjednice nisu bili raspoloženi za izjave, osim potpredsjednika stranke Zlatka Komadine, koji je kazao da osobno nije uključen u pregovore te kako očekuje da ih o svemu informira predsjednik Zoran Milanović.

"Mogu govoriti samo o dojmu, a moj je dojam da su pregovori kao vrijeme u Zagrebu - u magli", dodao je.

S novinarima je kratko porazgovarao i Gordan Maras.

'Meni most treba gootovo svaki dan jer mi roditelji žive u Novom Zagrebu', odgovorio je na pitanje što će im Most ako žele veliku koaliciju.

Potpisivanje sporazuma SDP-u i HDZ-u dan ranije je na zajedničkom sastanku predložio čelnik Mosta Božo Petrov, a kako su čelnici dviju koalicija odbili potpisati ponuđeno dok se o tome ne očituju stranačka tijela, dao im je rok od 24 sata za odgovor.

Most je u subotu objavio "preliminarni okvir dogovora" koji je ponudio dvjema velikim koalicijama za konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade, kojom bi, kako predlažu, predsjedavala konsenzusom izabrana neutralna osoba ili predstavnik Mosta.

U vladi bi sjedili predstavnici HDZ-ove i SDP-ove koalicije te stručne nestranačke osobe, svi na temelju konsenzusa.

Uz dužnosnika u Vladi i Saboru, konsenzusom bi se imenovali i kandidati za sva druga tijela i ustanove u nadležnosti Vlade.

Osim SDP-ova, o predloženom sporazumu odlučuje i Predsjedništvo HDZ-a, čija je sjednica započela u podne. Oko 14 sati odredili su stanku, a nastavak sjednice oko 18 sati. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook