Zlatko Hasanbegović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Zlatko Hasanbegović (Foto: Robert Anic/PIXSELL)

Predsjedništvo HDZ-a danas održalo je sjednicu Predsjedništva.


Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je mjesto predsjednika saborskog Odbora za kulturu, rekao je novinarima u središnjici HDZ-a šef te stranke i novi premijer Andrej Plenković. Hasanbegović je navodno htio mjesto šefa Odbora za medije, no to je mjesto dobio Jasen Mesić, a tko će biti na čelu spomenutog Odbora za kulturu zasad ostaje nepoznanica.

Na dolasku u stranku predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da nema "slučaja Marić". "Nema slučaja Marić, on je ministar", poručio je ranije Plenković na dolasku na sjednicu Predsjedništva HDZ-a.

Vrh stranke raspravljat će o raspodjeli HDZ-ovih zastupnika u saborskim odborima.

HDZ je jučer objavio financijski izvještaj vezan uz prethodne parlamentarne izbore.

Stranka je potrošila  3,16 milijuna kuna više nego je uprihodovala, navodi se u izvještaju.

Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, HDZ je  na svojim mrežnim stranicama objavio da su prihodi financiranja izborne promidžbe ukupno iznosili 10,409.165 kuna, od čega je 7,156.165 kuna bilo od donacija, a 3,253 milijuna iz vlastitih sredstava. Pritom je evidentirano 938 donacija od fizičkih i pravnih osoba.

Rashodi su iznosili 13.569.851 kuna i bili su za 2.016.354 kuna manji nego za prošle parlamentarne izbore u studenome 2015. godine. U HDZ-u navode kako će manjak prihoda od ukupno 3.160.685 kuna biti podmiren iz naknade troškova izborne promidžbe na ime osvojenih zastupničkih mandata.