Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Okončana sjednica vrha stranke

Hasanbegović odbio mjesto šefa saborskog Odbora za kulturu, evo zašto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjedništvo HDZ-a danas održalo je sjednicu Predsjedništva.

Nakon sjednice Predsjedništva HDZ-a bivši ministar kulture Zlatko Hasanbegović odbio je mjesto predsjednika saborskog Odbora za kulturu, rekao je novinarima u središnjici HDZ-a šef te stranke i novi premijer Andrej Plenković. Hasanbegović je navodno htio mjesto šefa Odbora za medije, no to je mjesto dobio Jasen Mesić, a tko će biti na čelu spomenutog Odbora za kulturu zasad ostaje nepoznanica.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Pozvao na glasanje Milanović: ''Tko god je dignuo ruku za Turudića, neprijatelj je Hrvatske'' Ljubica Jembrih HDZ Krapinsko-zagorske županije Ljubica Jembrih ulazi u Sabor, zamijenit će ministra Habijana

Na dolasku u stranku predsjednik HDZ-a Andrej Plenković kazao je da nema "slučaja Marić". "Nema slučaja Marić, on je ministar", poručio je ranije Plenković na dolasku na sjednicu Predsjedništva HDZ-a.

Vrh stranke raspravljat će o raspodjeli HDZ-ovih zastupnika u saborskim odborima.

HDZ je jučer objavio financijski izvještaj vezan uz prethodne parlamentarne izbore.

Stranka je potrošila  3,16 milijuna kuna više nego je uprihodovala, navodi se u izvještaju.

Sukladno Zakonu o financiranju političkih aktivnosti i izborne promidžbe, HDZ je  na svojim mrežnim stranicama objavio da su prihodi financiranja izborne promidžbe ukupno iznosili 10,409.165 kuna, od čega je 7,156.165 kuna bilo od donacija, a 3,253 milijuna iz vlastitih sredstava. Pritom je evidentirano 938 donacija od fizičkih i pravnih osoba.

Rashodi su iznosili 13.569.851 kuna i bili su za 2.016.354 kuna manji nego za prošle parlamentarne izbore u studenome 2015. godine. U HDZ-u navode kako će manjak prihoda od ukupno 3.160.685 kuna biti podmiren iz naknade troškova izborne promidžbe na ime osvojenih zastupničkih mandata.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene