Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dodijelio odlikovanje

Milanović uoči proslave Oluje: ''Neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu. Plenković? On je neće obući''

Sve spremno na platou tvrđave u Kninu
Sve spremno na platou tvrđave u Kninu Foto: DNEVNIK.hr
Predsjednik Zoran Milanović dodijelio je odlikovanje postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik. Osvrnuo se i na sutrašnju proslavu Oluje.

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je na svečanosti obilježavanja 30. obljetnice ustrojavanja postrojbe Prvi hrvatski redarstvenik na Policijskoj akademiji u Zagrebu.

Pročitajte i ovo Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek Iz minute u minutu Predstavnici manjina prelomili: "Podržat ćemo ga za predsjednika Sabora"; bivša ministrica: "Velika koalicija HDZ-SDP za Hrvatsku bi bila najmanja šteta" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Predsjednik Milanović na svečanosti je uručio odlikovanje „Red Nikole Šubića Zrinskog“ postrojbi Prvi hrvatski redarstvenik koju je odlikovao za iskazano junaštvo njezinih pripadnika u Domovinskom ratu.

''Rat ste dobili, dobili smo ga svi zajedno, ali najviše oni s oružjem. Bez nas bilo bi isto, bez vas ne bi bilo isto'', rekao je Milanović, za što je dobio veliki pljesak. Naglasio je da je rat gotov. ''Propala je namjera da se na Haškom sudu ovo pokaže kao udruženi zločinački pothvat. Imali smo i sreće da nijedan naš general nije osuđen za zločinački pothvat koji je jedna glupa i ružna izmišljotina. Ne znam tko je za to kriv, ali sam sretan što je ta loša namjera je propala'', ocijenio je. Posebno je pozdravio obitelji poginulih i nestalih. Izrazio je žaljenje što priznanje postrojba nije dobila ranije i podsjetio da će dodijeliti odlikovanje brigadama iz BiH koje su spašavale Bihać, ali prije svega Hrvatsku. ''Naš dug časti prema vama i prema njima je odlikovanje. Živjela Hrvatska!'' zaključio je predsjednik.

''Neka se deru na mene''

Rekao je da bi bilo dobro da se sutra u Kninu ne sramotimo kao država. ''Neka viču, neka se deru na mene, ali neka ne oblače tu majicu, to nam radi štetu. Ako Plenković obuče tu majicu? Neće, neće, sigurno. Neće je obući, to njemu smeta isto kao meni'', rekao je. Osvrnuo se i na kritike na najavljeno odlikovanje Mije Jelića, koji je osuđen u BiH. ''Što da vam kažem. Da nije to, bilo bi problem što je Hercegovac ili što je Bosanac'', istaknuo je i objasnio da nije ni svatko tko je dobio kaznu u Haagu ratni zločinac. ''Ja ne odajem počast pojedincu, nego svima njima. Ne znam dovoljno o optužnici protiv gospodina Jelića'', rekao je.

''Sigurno neću dopustiti da se od Hrvatske radi ruglo, siguran sam da će se premijer potruditi da to bude halal, da bude čisto'', rekao je i potvrdio da će reagirati ako bude potrebno. Drago mu je što na proslavu dolazi Boris Milošević.

O radu Stožera

Na pitanje zašto ne pokrene postupak pred Ustavnim sudom ako misli da je Stožer neustavan, rekao je da je to učinilo već 30 ljudi. ''Bačić je simpatičan čovjek koji mi ne ide na jetra, ali sprdanje je da bi Sabor trebao odobravati svaku svadbu dvotrećinskom većinom'', istaknuo je. Ponovio je da bi Sabor treba dati okvir. ''Krenemo li raditi iznimke, neće biti kraja. Treba nam država reda, rada i poretka, ne trebaju nam arhiepiskopi i biskupi da nam tumače Ustav'', podvukao je. ''Smiješno je da netko tko je doktor medicine rada određuje cijeloj državi što treba raditi'', rekao je.

Prijam za generale u Kninu

Predsjednik i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga u povodu svečanog obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice VRO Oluja priređuje prijam za ratne zapovjednike večeras na tvrđavi u Kninu. Kako javlja reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić, na platou je sve spremno.

Sve spremno na platou tvrđave u Kninu Sve spremno na platou tvrđave u Kninu Foto: DNEVNIK.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene