Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjev HND-a

Predsjednik sudačke udruge "ne smatra potrebnim reagirati" na istup šibenske sutkinje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa u srijedu je ustvrdio da "ne smatra potrebnim reagirati" na istup sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe koja je u sudnici verbalno napala novinare tvrdeći kako nisu educirani za praćenje suđenja te ih optužila da su ju proglasili "najkorumpiranijom sutkinjom u državi".

"Ne smatram potrebnim reagirati na istup kolegice Šupe jer ocjena je li prekoračila svoju poziciju kao suca leži na nekom drugom, a osobno je potpuno razumijem jer je zaista bila izložena nesmiljenom omalovažavanju od strane nekih medija", odgovorio je Sessa Hini.

Pročitajte i ovo Tomislav Horvatinčić stigao u jednu od poznatijih pulskih konoba - 2 služi kaznu u Valturi FOTO Kamere snimile Horvatinčića na slobodi, bio je u društvu ženske osobe Slika nije dostupna Zbog sumnje u pristranost Na suđenju Tomislavu Horvatinčiću ŽDO zatražio izuzeće sutkinje

Također nije želio komentirati ni zahtjev Hrvatskog novinarskog društva (HND) koje je u ponedjeljak pozvalo sudačku udrugu da se ogradi od postupka sutkinje Šupe.

Osuđujući postupak sutkinje Šupe HND je ustvrdio da ona za svoj rad odgovorna i javnosti, a ne samo višim sudovima i Ministarstvu pravosuđa, kao što je izgovorila u sudnici.

Sutkinja je novinarima na početku ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće 2011. s dvoje poginulih, poručila da se s prvog suđenja Horvatinčiću izvještavalo neobjektivno te da se novinari uglavnom nisu bavili pravnim činjenicama.

"Sve to se događa, jer vi novinari koji pratite ovo suđenje niste educirani i ne poznajete odredbe Zakona o kaznenom postupku. Novinari i medijske kuće nemaju pravo da procjenjuju moje donesene sudske presude. Za svoj rad odgovorna sam isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa", poručila je novinarima sutkinja u višeminutnom monologu.

HND smatra da je na taj način sutkinja Šupe "zloupotrijebila pravosudni sustav za obračun s novinarima, pogotovo jer se to dogodilo u sudnici". (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene