Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Udruge hrvatskih sudaca Đuro Sessa u srijedu je ustvrdio da "ne smatra potrebnim reagirati" na istup sutkinje Općinskog suda u Šibeniku Maje Šupe koja je u sudnici verbalno napala novinare tvrdeći kako nisu educirani za praćenje suđenja te ih optužila da su ju proglasili "najkorumpiranijom sutkinjom u državi".


"Ne smatram potrebnim reagirati na istup kolegice Šupe jer ocjena je li prekoračila svoju poziciju kao suca leži na nekom drugom, a osobno je potpuno razumijem jer je zaista bila izložena nesmiljenom omalovažavanju od strane nekih medija", odgovorio je Sessa Hini.

Vezani članci Branimir Zmijanović Nastavak koruptivne sage: Dvojac USKOK-ovih optuženika pušten iz pritvora Slika nije dostupna Hrvatin: građanima treba osigurati lakši pristup sudu i suđenju

Također nije želio komentirati ni zahtjev Hrvatskog novinarskog društva (HND) koje je u ponedjeljak pozvalo sudačku udrugu da se ogradi od postupka sutkinje Šupe.

Osuđujući postupak sutkinje Šupe HND je ustvrdio da ona za svoj rad odgovorna i javnosti, a ne samo višim sudovima i Ministarstvu pravosuđa, kao što je izgovorila u sudnici.

Sutkinja je novinarima na početku ponovljenog suđenja Tomislavu Horvatinčiću, optuženom za izazivanje pomorske nesreće 2011. s dvoje poginulih, poručila da se s prvog suđenja Horvatinčiću izvještavalo neobjektivno te da se novinari uglavnom nisu bavili pravnim činjenicama.

"Sve to se događa, jer vi novinari koji pratite ovo suđenje niste educirani i ne poznajete odredbe Zakona o kaznenom postupku. Novinari i medijske kuće nemaju pravo da procjenjuju moje donesene sudske presude. Za svoj rad odgovorna sam isključivo Županijskom sudu, Vrhovnom sudu i Ministarstvu pravosuđa", poručila je novinarima sutkinja u višeminutnom monologu.

HND smatra da je na taj način sutkinja Šupe "zloupotrijebila pravosudni sustav za obračun s novinarima, pogotovo jer se to dogodilo u sudnici". (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju