Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u nedjelju da se nesreća može dogoditi svakom, ali da je u slučaju ministrice Žalac u pitanju vožnja bez valjane vozačke dozvole, što je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske.

Galerija


"Nesreća se može dogoditi svakom, to je jednostavno splet nesretnih okolnosti. No, vožnja bez valjane vozačke dozvole je nepoštivanje zakona Republike Hrvatske, kazao je Bernardić i dodao da bi ministričina ostavka bila moralan čin, ali da "moral i ova Vlada ne idu u istu rečenicu“.

Vezani članci Davor Bernandić - 1 Bernardić o stanju u SDP-u: "Nisam vođa pobune. Grbinu ne zamjeram ništa. Ni u ludilu mu neću podmetati" Sabina Glasovac (SDP) Sabina Glasovac o raskolu stranke: "Sudbinu SDP-a nećemo predati u ruke HDZ-a"

U priopćenju iz SDP-a navodi se da je Bernardić postavio pitanje koju poruku tim činom šalje ministrica Žalac i odgovorio protupitanjem: "Da ne moramo imati valjanu dozvolu?“

"Ako vas zaustavi policija, recite: Ako može ministrica, mogu i ja! Ili ako zbog istog prekršaja završite na prekršajnom sudu, također se možete pozvati na ministricu“, kazao je Bernardić.

Ministrica regionlanog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvolu u trenutku kada je osobnim automobilom u subotu oko 10 sati u Vinkovcima naletjela na 10-godišnju djevojčicu, koja je neoprezno istrčala na ulicu i u nesreći zadobila teže ozlijede.

Grmoja: "Da smo neka zapadna zemlja došlo bi do ostavke"

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja komentirao je slučaj Žalac rekavši da se prometna nesreća može dogoditi svakome.

"Most je poznat kao najveći kritičar ministrice Žalac kada je riječ o iskorištenosti EU fondova, ali u ovom slučaju, moram naglasiti da se prometna nesreća može svakome dogoditi.

Vjerojatno je ministrici jako teško u ovoj situaciji. Mnogi traže ostavku ministrice zbog nevažeće vozačke dozvole. Da smo neka zapadna zemlja, ministar ili ministrica bi podnijela ostavku, ali u Hrvatskoj to nije slučaj pa ćemo vidjeti što će biti".

Grmoja napominje kako je brzina kojom je ministrica vozila nepoznanica, te da treba pričekati taj podatak. Vjeruje da će policija dati odgovor na to pitanje. (MT/Hina)
 

Idući tjedan ključan za brodogradnju: "Želimo konkretne odgovore i rješenje ove agonije"

Potpora Frani Lučiću: Diljem Hrvatske sirene i postrojavanje vatrogasaca